ΚΑΙΡΟΣ: Υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα

ΚΑΙΡΟΣ: Υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΔΕΥΤΕΡΑ: Η νέα εβδομάδα θα μπει με καλοκαιρία, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο, φτάνοντας στους 36 – 37 και τοπικά στους 38 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι, στο Ιόνιο θα φτάσουν στα 3 – 5 και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο, τοπικά, στα 6 Μποφόρ και στην ανατολική και νότια χώρα θα παραμείνουν ενισχυμένοι, με την ίδια ένταση.

ΤΡΙΤΗ: Καλοκαιρινός καιρός, με πιθανότητα για πρόσκαιρη αστάθεια τις θερμές ώρες σε ορεινές περιοχές της βόρειας, κυρίως, χώρας. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, δηλαδή λίγο πιο πάνω από τα κανονικά. Οι άνεμοι βόρειοι, στο Ιόνιο στα 3 – 5 και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο στα 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο και στα ανατολικά στα 5 – 6 και τοπικά στο Αιγαίο στα 7 Μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Ο καλοκαιρινός καιρός συνεχίζεται, με κάποιους όμβρους να σημειώνονται τοπικά, με τη μορφή αστάθειας, τις θερμές ώρες σε ορεινά – ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας, με γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, στους 36 – 37 και τοπικά 38 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι, στα 3 – 5 Μποφόρ στο Ιόνιο και στα ανατολικά και στο Αιγαίο ενισχυμένοι, 5 – 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ: Ζέστη με καλές καιρικές συνθήκες. Τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως της βόρειας χώρας και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες μικρής διάρκειας, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για φαινόμενα μικρής διάρκειας και στα υπόλοιπα ορεινά του ηπειρωτικού κορμού τις θερμές ώρες). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας τοπικά στα δυτικά ακόμη και στους 39 – 40 βαθμούς. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36 – 37 βαθμούς. Οι βόρειοι άνεμοι θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο Αιγαίο στα 5 – 6 και πρόσκαιρα τοπικά στα 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο στα 3 – 4 Μποφόρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αίθριος και ζεστός καιρός, με πιθανότητα για πρόσκαιρες διάσπαρτες μπόρες τις θερμές ώρες σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της βόρειας, κυρίως, χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι μεταβλητοί, στο Ιόνιο στα 3

ΣΑΒΒΑΤΟ: Παραμένει ο καλοκαιρινός καιρός, με την αστάθεια να εντοπίζεται κυρίως στη βόρεια ηπειρωτική χώρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πιο περιορισμένες, διάσπαρτες μπόρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες, με έμφαση στα ορεινά – ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι στα 3 – 4 Μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο στα 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα 6 Μποφόρ. H θερμοκρασία κοντά στα ίδια επίπεδα.

Λόγω της θαλάσσιας αύρας, οι θερμοκρασίες στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιωτικά θα είναι χαμηλότερες κατά 2 – 4 βαθμούς σε σχέση με τα ηπειρωτικά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ