Συγκλονιστικός ο Γιάννης, πολύ καλή η Εθνική αλλά και πολύ άστοχη! Έδειξε πως μπορεί να προκριθεί… Οι δηλώσεις

Συγκλονιστικός ο Γιάννης, πολύ καλή η Εθνική αλλά και πολύ άστοχη! Έδειξε πως μπορεί να προκριθεί… Οι δηλώσεις

H Εθνική ομάδα έδωσε μεγάλη μάχη στο παρκέ απέναντι στον Καναδά που τελικά πήρε τη νίκη 86-79, στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στο πρώτο 10λεπτο, ο Καναδάς αιφνιδίασε την εθνική  με τρομερό πρέσινγκ στο κέντρο του γηπέδου δυσκολεύοντας όλες τις πάσες των Ελλήνων παικτών και ξέφυγαν στο σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο η εθνική προσαρμόστηκε άλλαξε το στύλ της έφτασε 2 φορές στους 4 πόντους διαφορά με πολύ καλή άμυνα αλλά… η αστοχία έκανε τη διαφορά στο τελικό σκορ.

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπόρεσε να βρεί το τρίτο στήριγμα για να βάλει ακόμη περισσότερη πίεση στους Καναδούς που τελικά εκνευρίστηκαν δημιουργώντας ένταση αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Στήλη είχαμε ενημερώσει πως η Εθνική του Σπανούλη έχει μεγάλο και δεν θα φοβηθεί καμία από τις ομάδες που έχει στο τουρνουά.

Μπορεί οι αγώνες με Ισπανούς και Αυστραλούς που ακολουθούν να είναι σούπερ ταλαντούχες… αλλά το αποψινο παιχνίδι έδειξε πως η “αγαπημένη” είναι από μέταλλο.

Τρομερός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 34 πόντους, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον Κώστα Παπανικολάου με 17 πόντους.

Οι δηλώσεις

Οι δηλώσεις μετά την ήττα της Εθνικής Ανδρών με 86-79 από τον Καναδά στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κώστας Παπανικολάου: «Κάποιες λεπτομέρειες στοίχισαν στο τέλος, ένα δικό μου λάθος στο τέλος στο καλάθι του Αλεξάντερ… Νομίζω πως αργήσαμε να πιστέψουμε στην αρχή και να καταλάβουμε ποιο είναι το κλειδί για μας. Μόλις το κάναμε και παίξαμε καλή άμυνα, διεκδικήσαμε στο τέλος το παιχνίδι. Σίγουρα υπάρχει στενοχώρια, αλλά δεν έχουμε το χρόνο να μείνουμε σε αυτό. Η ουσία είναι να βελτιώνεσαι παιχνίδι με το παιχνίδι κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Να σκεφτεί ο καθένας τα λάθη του, έχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι. Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω κάτι για τη διαιτησία, δεν μας παίρνει να στεκόμαστε σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο βρήκαμε τον τρόπο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι δεν ήταν ευνοϊκή η διαιτησία, εμείς πρέπει να βάζουμε τα κορμιά μας δυνατά, ακόμη κι αν μας σφυρίζουν 200 φάουλ. Και οι τρεις ομάδες του ομίλου είναι πολύ δυνατές. Κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο, γι’ αυτό κι εμείς δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις ούτε ένα λεπτό στην προσπάθειά μας».

Βασίλης Τολιόπουλος: «Πιστεύω πως κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσα τον Καναδά, μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Δεν τα καταφέραμε στο 100%. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ επιθετικοί. Το προσπαθήσαμε, αλλά δυστυχώς στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια, ξέρουμε πως μπορούμε να τα χτυπήσουμε. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, θα δούμε το βίντεο και θα έρθουμε πιο έτοιμοι για το δεύτερο ματς».

Διαιτητές: Βάζκεζ (Πουέρτο Ρίκο), Μπατίστα (Πουέρτο Ρίκο), Λίτσκα (Πολωνία)

Δεκάλεπτα: 22-26, 38-48, 60-68, 79-86

Ελλάδα (Σπανούλης): Γουόκαπ 5 (1), Λαρεντζάκης 3 (1), Τολιόπουλος 9 (1), Καλάθης 3 (1), Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης 3 (1), Παπανικολάου 17 (3), Αντετοκούνμπο 34, Μήτογλου 5 (1)

Μπορείτε να δείτε την στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Αποτελέσματα – Πρόγραμμα

27/7

Αυστραλία-Ισπανία 92-80

Ελλάδα – Καναδάς 79-86

30/7

12.00 Ισπανία-Ελλάδα

14.30 Καναδάς-Αυστραλία

2/8

14.30 Αυστραλία-Ελλάδα

18.15 Καναδάς-Ισπανία

Φωτο: Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης/ΙΝTIME


Σχολιάστε εδώ