Η ΠτΔ, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και οι πολιτικοί αρχηγοί κρίνουν τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης

Η ΠτΔ, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και οι πολιτικοί αρχηγοί κρίνουν τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης

Την κριτική ματιά στην 50ετή περίοδο της Μεταπολίτευσης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, του πρ. πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του πρ. Προέδρου της Βουλής Νικ. Βούτση, των πρ. Αντιπροέδρων της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου και Γ. Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα και 50 άλλων προσωπικοτήτων από την πολιτική, την οικονομία και την  πανεπιστημιακή κοινότητα παρουσιάζει το νέο, 80ο , επετειακό για τα 50 χρόνια της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, τεύχος του περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων “Επί του… περιστυλίου!”.

Συγκεκριμένα, όλοι τους  κλήθηκαν να απαντήσουν με άρθρα τους σε δύο βασικά ερωτήματα:

1. Τι δεν πετύχαμε ως χώρα στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης και γιατί; 

2. Ποιους στόχους πρέπει να κατακτήσουμε την νέα περίοδο που αρχίζει;

Στα ερωτήματα αυτά απαντούν ακόμη από τον χώρο της πολιτικής:

Οι πρ. Αντιπρόεδροι της Βουλής, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Τραγάκης και η Δ’ Αντιπρόεδρος Ο. Γεροβασίλη.

Οι πρώην Επίτροποι στην Ε. Ε. Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας,.

Οι πρ. αρχηγοί κομμάτων Αλ. Παπαρήγα, Αλ. Αλαβάνος και Ν. Κωνσταντόπουλος.

Οι πρ. υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης, Α. Ανδριανόπουλος, Στ. Μάνος, Θ. Ρουσόπουλος, Ευρ. Στυλιανίδης, Λ. Κατσέλη, Γ. Κατρούγκαλος, Τ. Γιαννίτσης, Κ. Σκανδαλιδης, Φ. Σαχινίδης, Ν. Χριστοδουλάκης, και Κ. Ζαχαριάδης.

Από την πανεπιστημιακή κοινότητα οι πρυτάνεις, του Παντείου Πανεπιστημίου Χρ. Κουλούρη, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, M. Σφακιανάκης,  του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρ. Μπούρας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Α. Μπατιστάτου ,καθώς και οι πανεπιστημιακοί  Κ. Κωστής,  Π. Πετράκης, Σ. Ριζάς και Ν. Φωτόπουλος.

Από τον χώρο των συνδικάτων των εργαζομένων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος και από την ΑΔΕΔΥ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γ. Πετρόπουλος. Από τους δικηγόρους ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων Δ. Βερβεσός.

Από τους εργοδοτικούς φορείς οι  Πρόεδροι: Της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γκ. Χαρδούβελης, της ΓΣΕΒΕ, Γ. Καββαθάς, της ΕΣΣΕ, Γ. Καρανίκας, της ΕΘΕΑΣ Π. Σατολιάς και από τον ΣΕΤΕ ο Γ. Γραμματέας Γ. Βερνίκος.

Τέλος, από τον χώρο των Επιμελητηρίων απαντούν οι Πρόεδροι: του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κ. Κόλλιας, του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, του ΒΕΑ  Π. Ραβάνης, του ΕΕΑ Ι. Χατζηθεοδοσίου και του ΤΕΕ Γ. Στασινός.


Σχολιάστε εδώ