Ακαθάριστα Οικόπεδα από ιδιώτες – Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μεριμνά για ασφαλείς γειτονιές

Ακαθάριστα Οικόπεδα από ιδιώτες – Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μεριμνά για ασφαλείς γειτονιές

Σε κάθε αντιπυρική περίοδο ζούμε με την αγωνία, αν θα υπάρξει εκείνη η σπίθα που θα μετατραπεί σε απειλητική πυρκαγιά που θα κατακάψει περιουσίες και θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ως Δήμος έχουμε μεριμνήσει και έχουμε ενημερώσει για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και κάθε φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι με τους συνεπείς και τους υπεύθυνους, αλλά με περιπτώσεις οικοπέδων που μένουν για χρόνια αναξιοποίητα, χωρίς κληρονόμους, χωρίς δικαιούχους κ.ο.κ.

Συνεχίζοντας αδιάκοπα τις προσπάθειες για ασφαλείς γειτονιές και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης επεμβαίνει και καθαρίζει τα ακαθάριστα οικόπεδα εκεί που οι ιδιοκτήτες τους αδιαφορούν.

Ένα από τα ιδιωτικά οικόπεδα που καθάρισε πρόσφατα ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, είναι αυτό που φαίνεται στο σχετικό βίντεο. Μετά τον καθαρισμό, επιβλήθηκε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, ο οποίος θα επιβαρυνθεί και με τα έξοδα του καθαρισμού. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το κόστος αυτό δεν θα μετακυλιστεί στους δημότες μας.

«Δεν είμαστε χαρούμενοι όταν αναγκαζόμαστε να επιβάλλουμε πρόστιμα. Ο καθένας μας έχει την ατομική ευθύνη να φροντίζει την περιουσία του και να είναι συνεπής, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η γειτονιά του. Η ευθύνη αυτή είναι σημαντική για την κοινή ασφάλεια και ευημερία», τόνισε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Μέχρι σήμερα, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης έχει στείλει πάνω από 350 επιστολές προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, καλώντας τους να φροντίσουν για την καθαριότητά τους. Η ανταπόκριση ήταν θετική στην πλειοψηφία τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

«Η συνεργασία όλων των πολιτών είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη της ασφάλειας στις γειτονιές μας, στο περιαστικό άλσος και στο βουνό μας. Μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε τις περιοχές μας καθαρές και ασφαλείς για όλους», αναφέρει ο Δήμαρχος.

Δείτε το βίντεο:


Σχολιάστε εδώ