Πανώλη – Απίστευτο! Έθαψαν ζωντανά 350 πρόβατα στα Τρίκαλα – Αντιδράσεις και μήνυση Κουρέτα

Πανώλη – Απίστευτο! Έθαψαν ζωντανά 350 πρόβατα στα Τρίκαλα – Αντιδράσεις και μήνυση Κουρέτα

– Παράνομη θανάτωση 350 προβάτων που προσβλήθηκαν από πανώλη στο Καστράκι Τρικάλων;

Το περιστατικό, που συνέβη στις 15 Ιουλίου, έγινε γνωστό με έντονη δυσοσμία, και οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν δύο ημέρες αργότερα. Το βράδυ της 16ης Ιουλίου, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησε σε εκ νέου ταφή. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχθηκε την ακαταλληλότητα της μεθόδου. Φιλοζωικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς ο θάνατος με ασφυξία για ζώα είναι κακούργημα, αναφέρει η ιστοσελίδα LIFO.

Ο περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας, πραγματοποίησε σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης, με την αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων και τους υπηρεσιακούς της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας πως «η διαχείριση της θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των ζώων είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Η ανάρτηση Κουρέτα αναφορικά με το ζήτημα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είχαμε μια καταγγελία για παράνομη θανάτωση ζώων από την πανώλη. Η διοίκηση μας έχει ως ύψιστη αρχή την ατομική ευθύνη. Αντικατέστησα με απόφαση μου τον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας Τρικάλων και αύριο πρωί καταθέτω μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για ποινικές ευθύνες όσο ψηλά και να είναι. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Και έτσι θα πηγαίνουμε συνεχεια. Σε όλες αυτές τις αποφασεις πριν τις πάρει κανεις, εχει μπροστά του τους γονείς του η οποιους τον μύησαν στην ατομική ευθύνη. Είναι τα βιώματα μας που μας οδηγούν».

Πανώλη: Αντιδράσεις για τα πρόβατα που θάφτηκαν ζωντανά στα Τρίκαλα

Η ακτιβιστική ομάδα Animal Rights Greece καταγγέλλει την παράνομη θανάτωση ζωντανών προβάτων στα Τρίκαλα, τα οποία θάφτηκαν ζωντανά λόγω έλλειψης ειδικού εξοπλισμού. Η δυσοσμία και η χρήση μαρμαρόσκονης πάνω από τα ζώα, που είχε προγραμματιστεί να καλυφθούν με τσιμέντο, προκαλούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, σε δική της ανάρτηση, η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Σταματίνα Σταματάκου επικρίνει τη φρικαλέα πρακτική θανάτωσης ζώων, τα οποία θαβονται ζωντανά ως ύποπτα για πανώλη. Αναφέρει ότι η διαδικασία είναι όχι μόνο άδικη, αλλά και βάναυση.

 

 

Με πληροφορίες απο το LIFO
Φωτο: Καταγγελία στα Τρίκαλα για τα πρόβατα που θάφτηκαν ζωντανά/ Φωτ.: Instagram


Σχολιάστε εδώ