ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία είναι περιττό βάρος, για εμάς είναι δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία είναι περιττό βάρος, για εμάς είναι δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση.’’

Του
Μιχάλη Κατρίνη
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


‘’Για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία αποτελεί ένα βάρος από το οποίο θέλει να απαλλαγεί.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, η δημόσια υγεία και το ΕΣΥ είναι ένα μέρος από την ψυχή και την ιστορία μας

Για εμάς η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα, δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση.

Ιδιαίτερα στην ξεχασμένη Ελληνική Περιφέρεια, στα νοσοκομεία της Περιφέρειας που ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένα, τόσο υποβαθμισμένα, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ‘’ τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης που επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο της Χαλκίδας, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ.Καζάνη.

Ο κ.Κατρίνης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο από το Σύλλογο Εργαζομένων αλλά και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Επισήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης , τα νοσοκομεία της Ελληνικής Περιφέρειας βρίσκονται σε οριακό σημείο και λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού τους.

Αναφερόμενος στο κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους γιατρούς και στο Υπουργείο Υγείας, ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι ‘’ η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στους γιατρούς, δημιουργώντας κλίμα έντασης και κοινωνικού αυτοματισμού. Η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, ποτέ δεν πίστεψε, αντίθετα προσπαθεί από την πρώτη μέρα να ‘’ξηλώσει’’ το ΕΣΥ.

Όπως είπε ο κ.Κατρίνης  ΄΄ μια Μεγάλη Παράταξη που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, πρέπει να έχει ως προτεραιότητες:

-Την αναγέννηση του ΕΣΥ , με την αύξηση της χρηματοδότησης του από τον κρατικό προϋπολογισμό, υπερβαίνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

-Την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-Την ενεργοποίησης ενός νέου και ισχυρού συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

-Την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δομών δημόσιας υγείας της επαρχίας και των νησιωτικών περιοχών , με τη θέσπιση γενναίων μισθολογικών, βαθμολογικών και φορολογικών κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν εκεί.



Σχολιάστε εδώ