Μαρτύριο της σταγόνας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Μαρτύριο της σταγόνας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ηχηρή αποχώρηση του Γ. Δραγασάκη, συνοδευόμενη με καταγγελίες για «εκφυλιστικές εξελίξεις» και «διαδικασίες αποαριστεροποίησης», ήρθε να επιβεβαιώσει το κλίμα αναταραχής και διχασμού που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δε προτροπή του για τη δημιουργία ενός νέου, λαϊκού αριστερού κόμματος ήχησε χαρμόσυνα στα αυτιά δεκάδων στελεχών που ασφυκτιούν πολιτικά και ιδεολογικά υπό τον Στ. Κασσελάκη.

Προϊόντος του χρόνου και… βοηθούσης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η απόσταση από την τελική σύγκρουση και ρήξη μειώνεται σταθερά, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι προϋποθέσεις (προοπτικές) για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα που θα κινείται στον χώρο της Αριστεράς. Και δεν θα έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη, που σταδιακά συντηρητικοποιείται και μετακινείται προς το Κέντρο και… δεξιότερα. Μπορεί η Κουμουνδούρου να επιχείρησε να απαξιώσει την κίνηση του κ. Δραγασάκη, όπως και τις διαπιστώσεις του για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, η ένταση που είχαν οι σχετικές ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου προδίδουν εκνευρισμό και ανησυχία, που δεν μπορούν να καλυφθούν από την αλαζονεία και τον αυταρχισμό του κ. Κασσελάκη και των περί αυτόν. Ανησυχία που ενδεχομένως έχει να κάνει με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι μετά τον Γ. Δραγασάκη θα αποχωρήσουν σταδιακά και άλλα στελέχη με μακρά διαδρομή και προσφορά στο κόμμα. Θα έχουμε, δηλαδή, ένα αέναο… μαρτύριο της σταγόνας, με τον κ. Κασσελάκη και την Κουμουνδούρου κάθε τόσο να συκοφαντούν τα στελέχη που τους… κουνάνε το μαντίλι.

Μέχρι το συνέδριο του φθινοπώρου, ο­πότε και θα γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα των λογαριασμών, όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπακούν χωρίς αντίρρηση στις ε­ντολές του αρχηγού. Ο οποίος με τις αλλαγές που προωθεί στο καταστατικό θα ενισχύσει κι άλλο τις εξουσίες του, ενώ τα κομματικά όργανα θα περιοριστούν σε καθαρά συμβουλευτικό ρόλο, κάτι σαν… γλάστρες του κόμματος Κασσελάκη. Το ερώτημα που απασχολεί πολλούς, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, είναι ποια στάση θα τηρήσει σε όλα αυτά ο Αλ. Τσίπρας.

Αν, δηλαδή, θα απέχει, διαχωρίζοντας τη θέση του από τα τεκταινόμενα, ή θα επιχειρήσει να μπλοκάρει τα σχέδια της ηγεσίας – με πιθανότερη την πρώτη εκδοχή.

Ο τελευταίος τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στη διαχείριση των καταστάσεων στο κόμμα. Από τη μία απειλεί με διαγραφές όσους έχουν διαφορετική άποψη και την εκφράζουν.

Από την άλλη ανέχεται (από ανάγκη ή από φόβο) τις απρεπείς και απαράδεκτες πολιτικά συμπεριφορές του Π. Πολάκη. Ενώ… καλοπιάνει γνωστό τηλεπαρουσιαστή (Δ. Παπανώτας), προκειμένου να σταματήσει να του ασκεί κριτική δημόσια, γεγονός που έχει προκαλέσει τα ειρωνικά σχόλια αρκετών στελεχών του κόμματος.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ