ΚΑΙΡΟΣ: Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα της Πέμπτης

ΚΑΙΡΟΣ: Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα της Πέμπτης


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΕΜΠΤΗ: Σε περιοχές αρχικά όπως η κεντρική/ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και σε περιοχές της Εύβοιας προβλέπονται τοπικές βροχές από τις πρώτες πρωινές ώρες και όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας διάσπαρτες και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και θα εκδηλωθούν μπόρες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα. Η Αττική φαίνεται να επηρεάζεται κυρίως στο δυτικό και βόρειο κομμάτι της από πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην χώρα και θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς, δηλαδή σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή. Οι άνεμοι βόρειοι, όπου θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 5 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο έως 6bf και στο Αιγαίο στα 5-6 και τοπικά στο κεντρικά και νότια έως 7bf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ηλιοφάνεια στην χώρα με λίγες πρόσκαιρες διάσπαρτες νεφώσεις αρχικά από πρώτες πρωινές ώρες σε νότια Χαλκιδική που θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. όσο θα βαδίζουμε προς τις θερμές ώρες διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας θα δώσουν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στο βορειοανατολικό Αιγαίο κυρίως σε νησιωτικά του Θρακικού Πελάγους, σε περιοχές της Θράκης, ορεινές/ημιορεινές κυρίως περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου με βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς. Οι άνεμοι βοριάδες, στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο τοπικά τα 5-6bf και στο Αιγαίο στα 5-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 7bf.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Βελτιωμένος καιρός στην χώρα με πιθανότητα σε ορεινές μόνο περιοχές σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες μικρής διάρκειας τις θερμές ώρες με γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι, στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 3-4bf και στο Αιγαίο ενισχυμένοι στα 5-6 και τοπικά τα 7bf στα κεντρικά και νότια.

Οι θερμοκρασίες σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιωτικά θα είναι λίγο χαμηλότερη προς τις μέγιστες τιμές σε σχέση με τα ηπειρωτικά λόγω της θαλάσσιας αύρας περίπου 2-4 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά(δηλαδή περιοχές μακριά από την θάλασσα). Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα πέσουν κατά την διάρκεια της νύχτας γύρω στους 24 με 25 βαθμούς.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ