Δεν θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν καταδίκες

Δεν θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν καταδίκες

Δεν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση παραίτησης, για οποιονδήποτε λόγο, ακόμα και για συνταξιοδότηση, οι εκπαιδευτικοί για τους οποίους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εκκρεμεί ποινική δίωξη για πλημμέλημα ή για κακούργημα ή πειθαρχική δίωξη από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για παράπτωμα που μπορεί να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με αριθμό πρωτοκόλλου 79147/Ε3/11-7-2024, που απεστάλη προς όλα τα σχολεία και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εγκύκλιος αυτή έρχεται μετά την καταδίκη πέντε μελών του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣ­ΔΕ) σε φυλάκιση εννιά μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος. Οι καταδικασθέντες είχαν κατηγορηθεί από τέσσερις υποψηφίους διευθυντές που είχαν όλα τα προσόντα, τυπικά και ουσιαστικά, για να καταλάβουν θέσεις διευθυντών, αλ­λά δεν τις πήραν γιατί τα μέλη του ΠΥΣΔΕ τους έβαλαν πολύ χαμηλή βαθμολογία στη συνέντευξη, για να τους υπερκεράσουν εκείνοι που ήθελαν, στους οποίους, αν και με ελάχιστα προσόντα, έβαλαν άριστα στη συνέντευξη.

Να σημειώσουμε ότι δύο μέλη του ΠΥΣΔΕ έχουν επιπλέον καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ και έξι μηνών, αντίστοιχα, για τα συκοφαντικά σχόλια που αντέγραψαν στα φύλλα αξιολόγησης της συνέντευξης των μηνυτών.

Το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή την παρανομία των μελών του ΠΥΣΔΕ Πειραιά, είχε γράψει πρώτο για τις μηνύσεις που κατατέθηκαν και παρακολουθούσε την υπόθεση αυτά τα επτά χρόνια, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο που βγήκε η απόφαση. Επειδή, μάλιστα, είχαμε αποκαλύψει την παρανομία, οι καταδικασθέντες μας είχαν κάνει μήνυση. Τώρα, που καταδικάστηκαν και αποκαλύφθηκε ότι λέγαμε την αλήθεια, δεν θα έβλαπτε αν μας ζητούσαν και μία συγγνώμη. Ζητάμε πολλά;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ