Κάντε μας ξανά υπερήφανους! – Στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα, έτοιμη για διακρίσεις και μετάλλια στο Παρίσι

Κάντε μας ξανά υπερήφανους! – Στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα, έτοιμη για διακρίσεις και μετάλλια στο Παρίσι

Ήγγικεν η ώρα. Το Παρίσι, η «Πόλη του Φωτός», που έχει ήδη φιλοξενήσει δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, θα τους διοργανώσει ξανά, έναν αιώνα μετά τους τελευταίους, το 1924. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε 35 χώρους, στο Παρίσι, στο Ile-de-France, στην ηπειρωτική Γαλλία και στο εξωτερικό.

Στις αξιοσημείωτες εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται το Στάδιο του Πύργου του Άιφελ (beach volley), το «Παρκ ντε Πρενς» (ποδόσφαιρο), το στάδιο «Ρολάν Γκαρός» (πυγμαχία και τένις), το «Σταντ ντε Φρανς» (στίβος και ράγκμπι) και το Τεαχούπο στην Ταϊτή (surfing).

Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 20:30, την προσεχή Παρασκευή. Αντί για μια παραδοσιακή τελετή σε στάδιο η Γαλλία έχει προγραμματίσει ποτάμια παρέλαση μήκους 6 χλμ. στον ποταμό Σηκουάνα, που καταλήγει στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ. Περίπου 300.000 θεατές θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση από τις όχθες του Σηκουάνα και το υπόλοιπο, πα­γκόσμιο, κοινό από τους τηλεοπτικούς δέκτες του.

Ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων θα είναι τεράστιος (περίπου 45.000), με πρόσθετη βοήθεια από χιλιάδες ξένους αξιωματούχους. Η Γαλλία θα αναπτύξει 35.000 πράκτορες ασφαλείας και τον στρατό για να θωρακίσει την τελετή έναρξης από τυχόν απειλές, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων με drones.

Η Ελλάδα θα δώσει τη δική της μάχη με 101 αθλητές. Με τους Μίλτο Τεντόγλου, Λευτέρη Πετρούνια, Εμμανουήλ Καραλή, την Εθνική Μπάσκετ και το Πόλο Ανδρών και Γυναικών στην πρώτη γραμμή, η χώρα μας θα στοχεύσει σε μετάλλια και διακρίσεις. Έχουμε δυνατότητες, μπορούμε, ανυπομονούμε! Κάντε μας ξανά υπερήφανους!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ