Γραφείο Αποκρυφιστικών Υποθέσεων

Γραφείο Αποκρυφιστικών Υποθέσεων

Συγγραφέας
Éric Fouassier
Μετάφραση
Σέργιος Τρεχλής


Παρίσι, 1830. Ο θάνατος του γιου ενός υπουργού αναστατώνει τα παρισινά σαλόνια και την κυβέρνηση του βασιλιά Λουδοβίκου-Φίλιππου. Ήταν πράγματι αυτοκτονία; Ο νεαρός επιθεωρητής Βαλεντίν Βερν, παθιασμένος με την ιατρική αλλά και τον αποκρυφισμό, ακολουθεί τις δικές του μεθόδους για να λύσει το μυστήριο. Νέοι θάνατοι περιπλέκουν την υπόθεση. Συνδέονται όλοι μεταξύ τους; Ποιος είναι ο μυστηριώδης άντρας με το ψευδώνυμο «Εφημέριος»; Τι κρύβει και ο ίδιος ο νεαρός επιθεωρητής με το αγγελικό πρόσωπο και τη σκληρότητα στο βλέμμα;

Ένα «εθιστικό βιβλίο» (Lire magazine) από τον «χημικό που βρήκε την τέλεια φόρμουλα για αστυνομικό ιστορικό μυθιστόρημα» (El País). Διδάκτωρ χημείας και νομικής και λάτρης της Ιστορίας, ο Ερίκ Φουασιέ (γενν. Γαλλία, 1963) είναι συγγραφέας πρωτότυπων αστυνομικών μυθιστορημάτων που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Éric Fouassier, γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου 1963, είναι Γάλλος μυθιστοριογράφος και συγγραφέας διηγημάτων, συγγραφέας πολλών ιστορικών αστυνομικών μυθιστορημάτων, συμπεριλαμβανομένου του The Office of Occult Affairs, που έχει βραβευτεί ιδιαίτερα με το βραβείο Maison de la Presse 2021 μυθιστόρημα με το ψευδώνυμο του Yves Magne.
Διδάκτωρ νομικής και φαρμακευτικής, ο Éric Fouassier είναι καθηγητής πανεπιστημίου και μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Φαρμακευτικής. Υπηρέτησε επίσης για σχεδόν είκοσι χρόνια στο Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος των Φαρμακοποιών.
Στη λογοτεχνία, μετά από αρκετά διηγήματα που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά ή συλλογικότητες, το 2005 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο Entre genesis et chaos και το 2009 υπέγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα, Θεματικοί θάνατοι. Ο τελευταίος του κέρδισε το βραβείο Plume de Glace στο φεστιβάλ αστυνομικών μυθιστορημάτων Serres-Chevalier το 2014. Ένας εκλεκτικός συγγραφέας, ο Eric Fouassier εναλλάσσει έργα γενικής λογοτεχνίας, τα οποία τώρα υπογράφει με το ψευδώνυμο Yves Magne, και αστυνομικά μυθιστορήματα ή αστυνομικά μυθιστορήματα ιστορικά δίσκους τους οποίους υπογράφει με το επώνυμό του.
Το μυθιστόρημά του The Bureau of Occult Affairs (2021), η πρώτη έρευνα του επιθεωρητή Valentin Verne, του επέτρεψε να κερδίσει πολλά λογοτεχνικά βραβεία: βραβείο Maison de la presse, βραβείο Griffe noire για το καλύτερο ιστορικό θρίλερ της χρονιάς, Read under prize the stars , βραβείο Osny & Clyde, ηχητικό βιβλίο Plume de Paon Μεγάλο Βραβείο (κατηγορία ντετέκτιβ), λογοτεχνικό βραβείο Grand Saint-Emilionnais (κατηγορία θρίλερ).
Είναι γραμματέας του Μεγάλου Λογοτεχνικού Βραβείου της Εθνικής Ακαδημίας Φαρμακευτικής5 και μέλος της κριτικής επιτροπής για το βραβείο Védrarias (διαγωνισμός διηγήματος). Είναι, επίσης, ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής και αξιωματικός των Ακαδημαϊκών Φοίνικων.
—Mε πληροφορίες απο το wikipedia.org


ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG

Σειρά: ALDINA
Κατηγορία: Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-01-2586-3

Σχολιάστε εδώ