Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και να καθαιρεθεί ο κύριος Βαρτζόπουλος” (video)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και να καθαιρεθεί ο κύριος Βαρτζόπουλος” (video)

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και να καθαιρεθεί ο κύριος Βαρτζόπουλος», ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα από την εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» στο Attica TV. Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε στον Γιώργο Χουδαλάκη όσα συνέβησαν την προηγούμενη Παρασκευή στη Βουλή, όταν ζήτησε από τον Yφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο να ανακαλέσει την τοποθέτησή του ότι «οι άνδρες είναι βιολογικά προγραμματισμένοι» για να σκοτώνουν και οι γυναίκες για να δολοφονούνται.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να μάς πει αν είναι αλήθεια όσα υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, ότι ο Πρωθυπουργός δεν αλλάζει τον κ. Βαρτζόπουλο», και πρόσθεσε ότι στέκεται στο πλευρό όλων των φορέων που αντιστρατεύονται το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία. Υπογράμμισε την πολύχρονη γνωριμία της με την Κατερίνα Μάτσα και, μάλιστα, αποκάλυψε ότι στο γραφείο της βρίσκεται ένα ξυλόγλυπτο καραβάκι που της είχαν χαρίσει τα παιδιά του 18Άνω, λίγο πριν από την ίδρυση της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Τα παιδιά της απεξάρτησης, που άνοιξαν πανιά στη ζωή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι νοητό, όχι απλά δυνατό, να έρχεται ένα νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία που την αποσαθρώνει και την ξεχαρβαλώνει εντελώς και προκαλεί προβλήματα στο αξιοθαύμαστο ανθρώπινο δυναμικό και όσα έχει καταφέρει τόσα χρόνια», πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και έκανε λόγο για «σκοτεινό και επιζήμιο ρόλο» κυβερνητικών προσώπων.

Η φιλαυτία του πολιτικού προσωπικού

Στη συνέχεια της συζήτησής της με τον Γιώργο Χουδαλάκη, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε την «φιλαυτία» του πολιτικού προσωπικού «που δεν ασχολείται με την κοινωνία», ενώ αναφέρθηκε στις συνθήκες που συνάντησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

«Ξέρω ότι ο κύριος Παπανικολάου ανήκει και υπηρετεί πάνω από όλα τον χώρο της Υγείας», είπε για τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του μεγαλύτερου νοσοκομείου στον Πειραιά όταν αναφέρθηκε το όνομα του διακεκριμένου γιατρού από τον παρουσιαστή της εκπομπής.

«Εγώ συνάντησα μία τρομακτική κατάσταση. Ανθρώπους στοιβαγμένους σε κουτιά. Δεν χωρούσαν ανάμεσα στα κρεβάτια ούτε οι γιατροί, ούτε οι συγγενείς. Ήταν μία συνθήκη πολέμου. Αν και ούτε στον πόλεμο δεν αντιμετωπίζουν τέτοιες συνθήκες οι γιατροί και οι ασθενείς», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπέβαλε την απορία της με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό:

«Δεν ντρέπεται ο κ. Μητσοτάκης να μπαίνουν πυροσβέστες, δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί ως οδηγοί στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ; Στα Φάρσαλα αυτοεπιστρατεύονται μόνοι τους οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας για να κινηθούν τα ασθενοφόρα», πρόσθεσε και ζήτησε αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία  και κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων διότι «το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, που είναι ένα λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργεί με το 51% των οργανικών θέσεων».

Η εγκληματική ολιγωρία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την Κύπρο

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην Κύπρο. Σχολίασε το… τσουβάλιασμα του Κυπριακού στην πρώτη ομιλία της Ρομπέρτα Μέτσολα στο Ευρωκοινοβούλιο στις 16/7 και την παρέμβαση της ιδίας στο Στρασβούργο όπου βρισκόταν για να γίνει η προσήκουσα αναφορά στο Κυπριακό. Κάτι που έπραξε η Πρόεδρος της Ευρωβουλής μία μέρα αργότερα, στις 17 Ιουλίου.

«Χρειάζεται δυναμική θέση και παρουσία στην εξωτερική πολιτική» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και διευκρίνισε πως πρέπει «να είναι σταθερή και διαυγής».

Επίσης, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, που ως Πρόεδρος της Βουλής άνοιξε το 2015 τον Φάκελο της Κύπρου, 41 χρόνια μετά το Πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, για να μάθει ο κόσμος και για να αποδοθούν ευθύνες στη Χούντα, αλλά και στον διεθνή-αμερικανικό παράγοντα, υπογράμμισε την ανάγκη «να τονιστεί η ποινική διάσταση» διότι «έχουν διαπραχθεί και διαπράττονται διεθνή εγκλήματα». Αναφέρθηκε στην εγκληματική ολιγωρία της Ελληνικής Κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι από το 2015, οι επόμενοι Πρόεδροι της Βουλής «σουρώνουν τα στοιχεία και εκδίδουν σε τόμους τον φάκελο της Κύπρου, χωρίς να τον έχουν πλήρως δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα» επειδή υπάρχει ευθύνη και του πολιτικού προσωπικού.

Η αποεπένδυση στο Ισραήλ

Για τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες με την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία που θεωρήθηκε ως μονόδρομος μετά από την απόφαση πολλών χορηγών να αποχωρήσουν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε στο τραπέζι τη λύση για να σταματήσει και η Γενοκτονία των Παλαιστινίων:

«Να γίνει αποεπένδυση της Δύσης από το Ισραήλ, σε χρήματα και όπλα», είπε χαρακτηριστικά και έκανε ανάλογη προσέγγιση και ως προς τον πόλεμο στην Ουκρανία στηλιτεύοντας την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πρόσθεσε ότι «θεριεύουν τα λόμπι την πολεμικής βιομηχανίας και των  βιομηχάνων όπλων».

Για τον Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη. Πρόκειται για «πρόσωπο ακραίο πολιτικά, ρατσιστή και σεξιστή που έχει καταγράψει συγκεκριμένο στίγμα».

«Η εμπιστοσύνη χτίζεται με τη θεσμική αξιοπιστία», σχολίασε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Κυβέρνηση εμπαίζει τις οικογένειες των θυμάτων στο έγκλημα των Τεμπών

Από τη συζήτηση του Γιώργου Χουδαλάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν γινόταν να λείψει η αναφορά στο Έγκλημα των Τεμπών. Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρεται αδιαλείπτως στο Έγκλημα των Τεμπών  και έχει δεσμευτεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι δεν θα επιτρέψει να ξεχαστούν όσοι χάθηκαν στα Τέμπη, ούτε να μείνει ατιμώρητο το Έγκλημα.

«Ο αγώνας που δίνουν οι συγγενείς των θυμάτων είναι ανατριχιαστικά αξιοπρεπής και τραγικά μοναχικός», τόνισε και εξήγησε ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει τις οικογένειες. Αναφέρθηκε και στα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι 9 μήνες μετά την εσπευσμένη μεταφορά υλικού, συντριμμιών και υπολειμμάτων από το σημείο της σύγκρουσης, για να μπαζωθεί ο χώρος και να σβηστούν τα στοιχεία του Εγκλήματος. Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την αναδρομική χρηματοδότηση του μπαζώματος – αλλοίωσης του τόπου του Εγκλήματος, με 647.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ως δήθεν έργου ανάπτυξης επί των ημερών του κυρίου Γεωργιάδη.

Υγιής η στάση του κόσμου απέναντι στα κόμματα εξουσίας

Για τις πολιτικές εξελίξεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε την «κατακρήμνιση των κομμάτων εξουσίας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ)» και σχολίασε ότι είναι υγιής η στάση του κόσμου απέναντι σε όσους ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας.

Υπογράμμισε, κλείνοντας, το διαφορετικό παράδειγμα που χτίζει η Πλεύση Ελευθερίας και ότι το πιο σημαντικό για τις πολιτικές εξελίξεις είναι η συμμετοχή του κόσμου.



Σχολιάστε εδώ