Νοτοπούλου: Θετικά τα βίντεο και οι καμπάνιες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, όμως…”

Νοτοπούλου: Θετικά τα βίντεο και οι καμπάνιες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, όμως…”

Δήλωση της τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κ. Νοτοπούλου, με αφορμή το βίντεο για την εθνική δράση κατά της παχυσαρκίας

“Θετικά τα βίντεο και οι καμπάνιες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, η υποκρισία της κυβέρνησης όμως περισσεύει γι΄ ακόμη μια φορά.

Οι πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εκείνες που αναγκάζουν χιλιάδες παιδιά να τρέφονται ανθυγιεινά εξαιτίας της φτώχειας και της ανέχειας στην οποία καταδικάζει τις οικογένειές τους.

Όταν ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα απειλείται από την ανέχεια, όταν βρισκόμαστε στη 2η θέση στην ευρωζώνη στην παιδική φτώχεια, όταν η  αξιοπρεπής διαβίωση έχει γίνει καθημερινή μάχη για τους πολίτες που δεν μπορούν στην πλειοψηφία τους να ανταποκριθούν στις βασικές μηνιαίες δαπάνες για διατροφή και η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές, δεν μειώνει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, όταν δεν διασφαλίζει επαρκείς ευκαιρίες για άσκηση στο σχολείο, βίντεο αυτού του είδους αποτελούν ακόμη ένα εργαλείο επικοινωνίας και όχι ουσίας.

Προτίθεται η κυβέρνηση να προστατεύσει τα παιδιά και τη διατροφή τους και με ποιες ενέργειες θα εξασφαλίσει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης;”



Σχολιάστε εδώ