Με έξι μετάλλια επέστρεψαν οι Έλληνες μαθητές από την 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα: Συμμετοχή από 108 χώρες του κόσμου

Με έξι μετάλλια επέστρεψαν οι Έλληνες μαθητές από την 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα: Συμμετοχή από 108 χώρες του κόσμου

H Ελληνική Μαθητική Εταιρεία: «Οι υψηλές επιδόσεις των τελευταίων ετών σε διεθνείς διαγωνισμούς συνεχίστηκαν και φέτος αφού όλοι οι μαθητές διακρίθηκαν σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό» ο οποίος έλαβε χώρα στις 11 -22 Ιουλίου 2024 με τη συμμετοχή 108 χωρών.

Ο λόγος ένα Χρυσό, δύο Αργυρά και τρία Χάλκινα μετάλλια από τη συμμετοχή Ελλήνων μαθητών στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διεξήχθη στο Μπαθ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Κυριάκος Τσουρέκας, από τη Σχολή Μωραΐτη κατέκτησε Χρυσό Μετάλλιο, ενώ τα δύο Αργυρά κατέκτησαν ο Ορέστης Λιγνός από τα Εκπαιδευτήρια Ελληνική Παιδεία και ο Νεκτάριος Ραφαήλ Μπερκουτάκης από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου.

Τέλος τα τρία Χάλκινα Μετάλλια κατέκτησαν οι Σωκράτης Ηλιάδης από το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, Ιωάννης Γαλαμάτης από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διονύσιος Πετράκης από το Γενικό Λύκειο Κανήθου.

Αρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο Σιλουανός Μπραζιτίκος, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οι μαθητές που πήραν μέρος στην Ολυμπιάδα αναδείχθηκαν, όπως κάθε χρόνο, μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία από το 1934, στην πρώτη φάση του οποίου συμμετείχαν 12.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

«Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συγχαίρει όλους τους μαθητές της ελληνικής ομάδας για τη μεγάλη τους επιτυχία.

Σημαντική ήταν η συμβολή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλη αυτή την προσπάθεια» επισημαίνει η ανακοίνωση της Εταιρείας.

Πηγή Hellas Journal Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: Η ελληνική συμμετοχή στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα Πηγή μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ