Τάραξε τα (λιμνάζοντα) νερά στο ΠΑΣΟΚ η Διαμαντοπούλου

Τάραξε τα (λιμνάζοντα) νερά στο ΠΑΣΟΚ η Διαμαντοπούλου

–Σε νέα βάση η μάχη για την αρχηγία

Η κάθοδος της Άννας Διαμαντοπούλου ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και να προσδώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία, η οποία μέχρι πρότινος κινούνταν σε ρυθμούς πλήξης και βαρεμάρας! Την ίδια στιγμή, ήρθε να ανατρέψει τις έως τότε διαμορφωμένες ισορροπίες, αφού τα χαρτιά της τράπουλας θα μοιραστούν εκ νέου.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις θα δείξουν ενδεχομένως ποιοι από τους άλλους επτά υποψήφιους πλήττονται και ποιοι όχι από την υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου. Η τελευταία μελέτησε όλες τις παραμέτρους πριν λάβει την απόφαση να κατέβει στον στίβο μάχης, με πιθανό το ενδεχόμενο μιας αποτυχίας.

Διαθέτει, προφανώς, μεγαλύτερο πολιτικό εκτόπισμα από όλους τους άλλους υποψηφίους, κουβαλάει ωστόσο και το φορτίο της συμμετοχής της στις κυβερνήσεις Σημίτη, οι οποίες για μεγάλη μερίδα πολιτών έχουν ταυτιστεί με τα σκάνδαλα και την αισχροκέρδεια. Επιπλέον, όλοι θυμούνται τα πάρε-δώσε με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Τι θα μετρήσει από όλα αυτά περισσότερο θα φανεί στην πορεία και κυρίως την ώρα της κάλπης.

Μέχρι πρότινος, οι Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Δούκας εμφανίζονταν ως οι επικρατέστεροι να περάσουν στον δεύτερο γύρο, με τον Π. Γερουλάνο να ελπίζει (στοχεύει) στην ανατροπή, ώστε να είναι εκείνος που θα διεκδικήσει την προεδρία. Το ερώτημα είναι σε ποιον βαθμό η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου θα ανατρέψει τα δεδομένα αυτά. Δεδομένου ότι οι εκλογές είναι από τη βάση, άρα… όποιος θέλει ψηφίζει, είναι κάτι περισσότερο από πιθανό να πάρουν μέρος πολίτες που δεν έχουν καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Το βέβαιο είναι ότι η προεκλογική μάχη θα διεξαχθεί στο εξής σε άλλη βάση. Καθώς θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών, θα έχουμε τα καθιερωμένα σε αυτές τις περιπτώσεις πισώπλατα χτυπήματα, τις ί­ντριγκες και τις παρασκηνιακές διεργασίες. Και αυτό διότι οι βασικοί διεκδικητές της προεδρίας θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τη θέση τους και μαζί τις πιθανότητες να περάσουν στον δεύτερο γύρο, σε πρώτη φάση.

Από την άλλη, οι «μικροί» της παρέας θα έχουν ως βασικό στόχο να καταγράψουν τη δύναμή τους και βάσει αυτής να διαπραγματευτούν σκληρά εν όψει του δεύτερου γύρου.

Τα παζάρια θα είναι στην ημερήσια διάταξη μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών. Χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ένας ή δύο από τους υποψηφίους να αποσυρθούν από τη μάχη και να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε έναν από τους βασικούς διεκδικητές. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να διευθετηθούν τα διαδικαστικά των εκλογών, ούτως ώστε να αποφευχθούν στην πορεία τριβές και παρεξηγήσεις.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ