ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Από το μισό κιλό φέτα στη μια φέτα καρπούζι

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Από το μισό κιλό φέτα στη μια φέτα καρπούζι

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει όσα είπε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για την ακρίβεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Αν τα πράγματα δεν ήταν πολύ σοβαρά, αν η ακρίβεια δεν συνέχιζε να τσακίζει τα νοικοκυριά, ο θίασος της ΝΔ θα πρόσφερε άφθονο γέλιο και θα ήταν sold out αν ανέβαζε φαρσοκωμωδία. Στο πιο πρόσφατο νούμερο θα πρωταγωνιστούσε, κρατώντας μια φέτα καρπούζι, ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, και «επί δεκαετία τουλάχιστον» συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αναφέρει κι ο ίδιος.

Αναφερόμαστε φυσικά στην απάντηση που έδωσε ο κ. Λαζαρίδης όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για την ακρίβεια και τους τουρίστες που στέλνουν στους φίλους τους φωτογραφίες με τις εξωφρενικές τιμές στα τρόφιμα στην Ελλάδα. Το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν «μα στη Γερμανία δεν αγοράζουν ολόκληρο καρπούζι, αγοράζουν μια φέτα»!

Στη Γερμανία όμως, προσθέτουμε, ο μέσος μισθός είναι περίπου τριπλάσιος (μια απλή αναζήτηση στη Eurostat το αποδεικνύει, δείτε π.χ. εδώ τα στοιχεία για το 2022) – 46 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο έναντι ούτε 17 στην Ελλάδα. Η Γερμανία, επίσης, υπερβαίνει κατάτι τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, ενώ η Ελλάδα είναι στη γνωστή προτελευταία θέση με 67%.
Τα στοιχεία είναι άπειρα, αλλά εκεί στη ΝΔ αδιαφορούν: το να ζουν «μισή ζωή» οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν είναι αστοχία της πολιτικής Μητσοτάκη. Είναι ο στόχος της, γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα μεγάλα επιχειρηματικά κεφάλαια που τη στηρίζουν.

ΥΓ.: Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ανησυχούν εκεί στην κυβέρνηση για τη σιλουέτα των Ελλήνων: μισό κιλό φέτα ο Μητσοτάκης, μια φέτα καρπούζι ο Λαζαρίδης, αλλά κι ο «αλησμόνητος» Άδωνις που έλεγε παλιά «τι να τα κάνουν τα τρόφιμα, να γίνουν 300 κιλά;»!



Σχολιάστε εδώ