Ρ. Δούρου: “Nα αποτυπωθούν οι θέσεις της νέας βρετανικής κυβέρνησης για το Κυπριακό…

Ρ. Δούρου: “Nα αποτυπωθούν οι θέσεις της νέας βρετανικής κυβέρνησης για το Κυπριακό…

…, τις σχέσεις ΗΒ – ΕΕ και για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βόρεια Μακεδονία”

Την ανάγκη να αποτυπωθούν οι θέσεις της νέας βρετανικής κυβέρνησης για το Κυπριακό, τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου – ΕΕ και για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βόρεια Μακεδονία έθεσε η τομεάρχισσα Εξωτερικών και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ρένα Δούρου στον Βρετανό Υπουργό Επικρατείας, Stephen Doughty, κατά την συνάντηση του με το Προεδρείο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Η Ρένα Δούρου, επεσήμανε στον Stephen Doughty την ανάγκη η νέα Κυβέρνηση των Εργατικών, να κινηθεί δυναμικά υπέρ μιας επανεκκίνησης των συνομιλιών για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Παράλληλα, κάλεσε την βρετανική πλευρά να εργασθεί και εκείνη για την περαιτέρω ανάδειξη του τραγικού ανθρωπιστικού ζητήματος των Αγνοουμένων.

Όσον αφορά άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, η τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζήτησε, διευκρινίσεις από την βρετανική πλευρά για τον τρόπο «επανεκκίνησης» των σχέσεων με την ΕΕ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση των Εργατικών, αναφέροντας μάλιστα και την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διαχείρισης κρίσεων. Παράλληλα, η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε και στις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βόρεια Μακεδονία, ζητώντας την ξεκάθαρη καταδίκη τους από την βρετανική κυβέρνηση.

Από πλευράς του, ο Βρετανός Υπουργός χαρακτήρισε «δραματικό» το ζήτημα των Αγνοουμένων, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του διαλόγου για το ζήτημα των σχέσεων ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου.



Σχολιάστε εδώ