Φιλοξενία παιδιών της Διασποράς…

Φιλοξενία παιδιών της Διασποράς…

Διαβάσαμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνεχιζόμενη θετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα για τη φιλοξενία παιδιών της Διασποράς σε κατασκηνώσεις στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα που βοηθάει ώστε και Ελληνόπου­λα τρίτης και τέταρτης γενιάς ή και από περιοχές με γηγενείς ελληνικούς πληθυσμούς να έρχονται το καλοκαίρι στην Ελλάδα και να γνωρίζουν την πατρίδα και την ελληνική γλώσσα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα φιλοξενηθούν και 50 παιδιά ομογενών 8 – 15 ετών από την Ουκρανία και θα συμμετάσχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΞ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη.

Μήπως πρέπει να θυμηθούμε, όμως, και τα παιδιά των ομογενών στη Νότια Ρωσία ή ακόμη και στην πολύπαθη περιοχή της Μαριούπολης και του Ντονέτσκ; Και στην κατεχόμενη από τη Ρωσία τώρα Ανατολική Ουκρανία αλλά και στη Νότια Ρωσία υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο τώρα, λόγω του πολέμου, έχει αποκοπεί εντελώς από τη μητέρα πατρίδα.

Και θα είναι τραγικό εάν ο πόλεμος αυτός δημιουργήσει αίσθημα εγκατάλειψης και πιθανόν και αισθήματα εχθρικά προς την πατρίδα. Και η απορία μας είναι: Η πρεσβεία στη Μόσχα και τα ελληνικά προξενεία έχουν προσπαθήσει να διατηρήσουν έστω και στοιχειώδη επαφή με αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού;

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ