ΚΑΙΡΟΣ: Ζέστη μέχρι την Τρίτη, αστάθεια στη συνέχεια

ΚΑΙΡΟΣ: Ζέστη μέχρι την Τρίτη, αστάθεια στη συνέχεια


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός. Τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας σε ορεινά τμήματα της χώρας και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά– ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 38 – 39 και στους 40 βαθμούς τοπικά σε κλειστές πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα 4 και τοπικά 5 Μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο στα 4 – 5 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ. Οι άνεμοι στα ανατολικά προσήνεμα θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στο Αιγαίο. τηςεβδομάδας

ΔΕΥΤΕΡΑ: Αίθριος καιρός θα επικρατήσει στη χώρα αρχικά. Προς τις θερμές ώρες, ένα θερμικό βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας και θα δώσει διάσπαρτα μπουρίνια σε περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και Θράκης. Στην υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας, κυρίως σε ορεινά τμήματα, και θα εκδηλωθούν μπόρες μικρής διάρκειας.

Το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση και λίγο πριν από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια λόγω του άστατου καιρού και θα φτάσει στους 33 – 35 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα διατηρηθούν οι υ ψηλές θερμοκρασίες, στους 37 – 39 και τοπικά στους 40 βαθμούς στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, αλλά στα νότια θα επικρατήσει ένα δυτικό ρεύμα, όπου θα φτάσουν οι άνεμοι στα 3 – 5 και τοπικά στα νότια πελάγη στα 6 Μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ: Αίθριος καιρός, με τις υψηλές θερμοκρασίες να επιμένουν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, στα βόρεια ηπειρωτικά στους 34 – 36 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 37 38 και στα δυτικά, τοπικά, στους 39 βαθμούς. Αστάθεια φαίνεται πως θα επηρεάσει περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα επηρεαστούν κυρίως οι ορεινές – ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι βοριάδες στα πελάγη, στα 3 – 5 και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 Μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει στους 35 – 37 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 – 39 βαθμούς. Η αστάθεια θα κάνει την εμφάνισή της σε περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα είναι πιο περιορισμένη, με έμφαση στις ορεινές – ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι βοριάδες στα πελάγη, στα 3 – 5 και στα νότια τοπικά έως 6 Μποφόρ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, γύρω στους 33 35 βαθμούς.

Υπάρχει πιθανότητα για πιο γενικευμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά ιδιαίτερα την Πέμπτη και στα ανατολικά κυρίως την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται στο Αιγαίο σταδιακά από την Πέμπτη και θα ενταθούν ακόμα περισσότερο την Παρασκευή.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας προς το Σαββατοκύριακο, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο έντονο κύμα ζέστης έως και το τέλος Ιουλίου. Ανάσα δροσιάς, θα λέγαμε, μετά το παρατεταμένο, πολυήμερο κύμα ζέστης που μας επηρέασε, κάτι που συνήθως δίνει κάθε χρόνο ο Ιούλιος.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ