Η υπόθεση Αλάσκα Σάντερς

Η υπόθεση Αλάσκα Σάντερς


Συγγραφέας
Joël Dicker
Μετάφραση
Γιάννης Στρίγκος


Απρίλης του 1999. Το Μάουντ Πλέζαντ, ήρεµη κωµόπολη του Νιου Χαµσάιρ, συγκλονίζεται από τη δολοφονία της Αλάσκα Σάντερς, νεαρής επίδοξης ηθοποιού, που βρίσκεται βάναυσα δολοφονηµένη στην όχθη µιας λίµνης. Ο υπαστυνόµος Γκαχάλογουντ και οι συνεργάτες του δεν αργούν να εντοπίσουν τους βασικούς υπόπτους.

Ο ένας καταλήγει νεκρός, ο δεύτερος οµολογεί, η υπόθεση κλείνει.

Έντεκα χρόνια αργότερα µια ανώνυµη επιστολή θα ανατρέψει τα πάντα. Ο διάσηµος συγγραφέας και ερασιτέχνης ντετέκτιβ Μάρκους Γκόλντµαν, παλιός φίλος του Γκαχάλογουντ από την εποχή της εµβληµατικής Υπόθεσης Χάρρυ Κέµπερτ, θα πιάσει από την αρχή το νήµα της υπόθεσης.

Ο υπαστυνόµος είναι αποφασισµένος να ξανανοίξει τον φάκελο και να αποκαταστήσει την αλήθεια, ξετυλίγοντας το κουβάρι µιας ιστορίας που κρύβει πολλές ανατροπές και εκπλήξεις για όλους.

«Μια από τις πιο πρωτότυπες φωνές του crime διεθνώς».
— A. J. Finn

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο ΖΟΕΛ ΝΤΙΚΕΡ γεννήθηκε το 1985 στη Γενεύη, όπου και εξακολουθεί να ζει. Έγινε γνωστός µε την Αλήθεια για την υπόθεση Χάρρυ Κέµπερτ (Εκδ. Πατάκη, 2014).
Το βιβλίο αυτό, το δεύτερο µυθιστόρηµά του, πρωτοκυκλοφόρησε στη Γαλλία τον Σεπτέµβριο του 2012, µε πρωτοφανή επιτυχία, απέσπασε, µεταξύ άλλων, το Βραβείο Μυθιστορήµατος της Γαλλικής Ακαδηµίας και µεταφράστηκε σε περισσότερες από 35 γλώσσες. Ακολούθησαν τα µυθιστορήµατα Το βιβλίο των Μπάλτιµορ, 2015 (Εκδ. Πατάκη, 2016), Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ, 2018 (Εκδ. Πατάκη, 2020),
Το αίνιγμα του δωματίου 622, 2020 (Εκδ. Πατάκη, 2022) που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο επιτυχηµένους συγγραφείς της εποχής µας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Κατηγορία: Αστυνομική λογοτεχνία

ISBN: 9786180706314


Σχολιάστε εδώ