Ευρωπαϊκό Κ18: Φοβερές! Χρυσό για τη Ραφαηλίδου, ασημένιο μετάλλιο για την Μελίνα Ζάραγκακαι και χάλκινο για την Ανδρεάδη

Ευρωπαϊκό Κ18: Φοβερές! Χρυσό για τη Ραφαηλίδου, ασημένιο μετάλλιο για την Μελίνα Ζάραγκακαι και χάλκινο για την Ανδρεάδη

Τα τρία κορίτσια επέστρεψαν παρέα στο ξενοδοχείο. Με τις ελληνικές σημαίες στους ώμους – ώστε και αν η θερμοκρασία ήταν υψηλή – και το χαμόγελο κολλημένο στο πρόσωπο. Μαζί τους πολλά μέλη της ελληνικής ομάδας, αλλά και ο αντιπρόεδρος της βαλκανικής ένωσης και μεγάλη δόξα του ελληνικού αθλητισμού Λάμπρος Παπακώστας που ξέρει καλά τι πάει να πει για έναν αθλητή η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Τα τρία κορίτσια γνώριζαν πως στις εστίες οι συναθλητές τους ετοίμαζαν ένθερμη υποδοχή, όμως, αυτό καθόλου δε μετρίασε το συναίσθημα της χαράς που τις κατέκλυσε όταν αντίκρυσαν τα περίπου 70 μέλη της ομάδας να τους χειροκροτούν και να φωνάζουν Ελλάς, Ελλάς.

Συγκεκριμένα ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει στην επισημη ιστοσελίδα του: “Η Ραφαηλίδου πρόσθεσε στο ενεργητικό της έναν ακόμη σπουδαίο αγώνα και στη σύντομη καριέρα της μία ακόμη σημαντική διάκριση, αφού δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 17,51 μ. και κατέστησε εξ αρχής πως είναι η κορυφαία, συνέχισε με 18,46 μ., 18,25 μ., 17,89 μ., 17,35 μ. και έκλεισε τον αγώνα της με 17,36 μέτρα, Η Ραφαηλίδου θα μπορούσε να αναδειχθεί νικήτρια με καθεμία από τις έξι βολές της.

Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της Γιάννης Ραφαηλίδη, μετά την τελευταία της βολή ξέσπασε σε λυγμούς για την μεγάλη της επιτυχία, που ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η νεαρή θα πρέπει άμεσα να αφήσει πίσω της τη μεγάλη επιτυχία και να μείνει ήρεμη για τον αυριανό της αγώνα στον προκριματικό της δισκοβολίας.

Η 17χρονη αθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο έκανε 13,10 μ. στο δεύτερο, 12,63 μ. στο τρίτο και ήταν άκυρη στην τέταρτη και πέμπτη της προσπάθεια. Η αθλήτρια μέχρι το πέμπτο άλμα ήταν στην κορυφή, ωστόσο η Λετονί Άπσιτε “προσγειώθηκε” στα 13,11 μέτρα! Η Ελληνίδα προσπάθησε να απαντήσει στο έκτο άλμα όπου μετρήθηκε στα 12,99 μέτρα.

Η Ζάραγκα ταξίδεψε στη Σλοβακία με 13,17 μ. και κατάφερε τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό να κινηθεί κοντά στο ατομικό της ρεκόρ δείχνοντας σταθερότητα στις καλές επιδόσεις. Η αθλήτρια έχει μπροστά της και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 όπου θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία.

“Είναι τέλεια να είσαι ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αισθάνομαι συγκινημένη και χαρούμενη, καθώς όλοι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι σε αυτή την ηλικία το βάρος όλα όσα κουβαλάει μια καλή επίδοση ή ο τίτλος του φαβορί, αλλά για μένα πρέπει να βγάζεις από το μυαλό σου όλα αυτά και να σκέφτεσαι τους λόγους για τους οποίους εσύ ο ίδιος έρχεσαι εδώ. Δεν έχει να κάνει με το τι περιμένουν οι άλλοι από εσένα, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που κάνουμε το κάνουμε για εμάς και όχι για τους άλλους”, είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Χάρηκα τον αγώνα, αλλά θα μπορούσα να τον χαρώ περισσότερο αν είχα αποφύγει κάποια λάθη. Δεν επαναπαύτηκα σε κανέναν σημείο του αγώνα, όπως είπα και χθες δεν κυνηγούσα το μετάλλιο, αλλά την επίδοση μου και γι΄αυτό και περίμενα κάτι παραπάνω. Δεν πειράζει όμως, είναι μετάλλιο, είμαι χαρούμενη και ανυπομονώ για τα επόμενα. Έχω μπροστά μου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, διοργάνωση μεγαλύτερης κατηγορίας, όπου θα πάω και θα το ευχαριστηθώ”.

Η σημερινή ήταν η μεγαλύτερη διάκριση της αθλήτριας από την Κέρκυρα, που πέρυσι αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και κατέλαβε την όγδοη θέση.

Η Ανδρεάδη ξεκίνησε τον αγώνα της αγχωμένα με δύο άκυρες βολές, ωστόσο στην τρίτη της βολή έστειλε τη σφαίρα στα 16,70 μ. και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, όπου έμεινε μέχρι και την έκτη βολή της Ουκρανός Σέπελ που πέτυχε 17,09. Η αθλήτρια του Τάκη Ανυφαντή στην τελευταία προσπάθεια προσπάθησε να απαντήσει και έστειλε τη σφαίρα πάνω από τα 18,00 μ., ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατηθεί εντός τομέα και ήταν άκυρη. Η Ανδρεάδη θα είναι παρούσα στις διοργανώσεις της κατηγορίας και την επόμενη χρονιά, καθώς φέτος είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ18.”



Σχολιάστε εδώ