Οδικό χάρτη για τη ρήξη φτιάχνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οδικό χάρτη για τη ρήξη φτιάχνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

•Τελευταίο “πλήγμα” η παραίτηση Δραγασάκη

Μαίνεται, χωρίς σταματημό, ο πόλεμος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η ανακωχή φαντάζει με… εξωτικό προορισμό. «Πράσινοι» και «Βένετοι» διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με το διακύβευμα να είναι η πορεία του κόμματος την επόμενη ημέρα.

Αν, δηλαδή, θα παραμείνει σταθερά στην αριστερή λωρίδα του πολιτικού αυτοκινητόδρομου, όπως ζητούν ιστορικά στελέχη του κόμματος, ή θα μετακινηθεί στη μεσαία λωρίδα και, ανάλογα με τις περιστάσεις, θα μπαινοβγαίνει και στη δεξιά, όπως είναι ο σχεδιασμός του Στ. Κασσελάκη.

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ούτως ή άλλως βαρύ, ήρθαν, ωστόσο, να το επιδεινώσουν οι υπαινιγμοί του κ. Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα», καθώς και τα υπονοούμενά του για σπατάλες και κακοδιαχείριση. Τα πυρά του είχαν ως στόχο τον προκάτοχό του, Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο είναι «δύο ξένοι μέσα στο ίδιο κόμμα»!

Από τις κινήσεις του, δε, φαίνεται καθαρά ότι ο κ. Κασσελάκης θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα πολιτικά ανενεργό ή, στη… χειρότερη περίπτωση, άφωνο και σιωπηλό.

Το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου φάνηκε καθαρά ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές αντί να μειώνεται μεγαλώνει. Ο κ. Κασσελάκης εμφανίσθηκε αποφασισμένος να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του, αδιαφορώντας για τις διαφωνίες ή τις ενστάσεις μεγάλου αριθμού στελεχών.

Ενδεικτικό των προθέσεών του είναι το γεγονός ότι σκοπεύει να επιβάλει μόνιμο… σιωπητήριο στο κόμμα. Όποιος εκφράζει διαφωνίες με την επίσημη γραμμή του κόμματος στα Μέσα Ενημέρωσης θα υφίσταται τις προβλεπόμενες συνέπειες, ήτοι θα διαγράφεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Η… προαναγγελία για την εφαρμογή ενός ιδιότυπου καθεστώτος λογοκρισίας προκάλεσε αίσθηση και τις αναμενόμενες αντιδράσεις. Δεδομένου ότι πρόκειται για συνθήκη ξένη προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Αριστερά γενικότερα. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ενότητα έχει καταστεί απολύτως εύθραυστη και χρειάζεται απλά μία αφορμή, έστω και ασήμαντη, για να τιναχτεί στον αέρα. Μένει να φανεί αν θα αντέξει τρεις μήνες ακόμη, μέχρι το συνέδριο του Οκτωβρίου, ή θα προκύψουν δραματικές εξελίξεις εν μέσω θέρους. Το βέβαιο είναι ότι στο συνέδριο θα γίνει το… μεγάλο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών.

Όπως έχει αναγγείλει ο κ. Κασσελάκης, σκοπός του είναι να προωθήσει σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό, που θα αφορούν τη δομή και τη λειτουργία του κόμματος, όπως εκείνος το έχει… οραματιστεί. Θεωρείται βέβαιο ότι ένας σημαντικός αριθμός στελεχών θα διαφωνήσει, και μάλιστα με έντονο τρόπο, γεγονός που θα οδηγήσει στη μεγάλη σύγκρουση, στη ρήξη και, όπως πιστεύουν πολλοί, στη διάσπαση, τη δεύτερη κατά σειρά μετά την ανάδειξη του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης με μακροσκελή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα την Πέμπτη καθώς δεν θέλει να βρεθεί «εγκλωβισμένος» σε ένα κόμμα που «δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησε» όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης και θυμίζει ότι ήδη είχε αποχωρήσει από τα όργανα το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανάρτηση.

Άμεση και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως κι ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η αριστερά, επί της ουσίας κι όχι για τους… τύπους. Δείτε την απάντηση αναλυτικά ΕΔΩ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σχολιάστε εδώ