M. Κουρής: Μετά τις φωτιές στα δάση, τώρα έχουμε φωτιές και μέσα στις πόλεις!

M. Κουρής: Μετά τις φωτιές στα δάση, τώρα έχουμε φωτιές και μέσα στις πόλεις!

Καλή σας μέρα!

Το Κυπριακό σε πρώτο πλάνο, με την ταυτόχρονη παρουσία του Μητσοτάκη στη Λευκωσία και του Ερντογάν στα Κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου των 50 ετών από την τουρκική εισβολή.

Μετά τις φωτιές στα δάση, τώρα έχουμε φωτιές και μέσα στις πόλεις.

Τι συμβαίνει τελικά; Γιατί οι φωτιές μπαίνουν πλέον και μέσα στις πόλεις; Είναι τυχαία όλα αυτά ή κάποιοι τα προκαλούν; Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα μας λύσει την απορία;

♦ Η παρατεταμένη ξηρασία και ο πρόωρος καύσωνας, που ξεκίνησε από τα τέλη Μαΐου και συνεχίστηκε τον Ιούνιο, προκάλεσαν το γρηγορότερο ξύπνημα των ερπετών στη χώρα μας, και φυσικά των φιδιών. Μάλιστα, όπως έχει αναφερθεί, δεν κάνουν την εμφάνισή τους μόνο σε αγρούς ή στην επαρχία αλλά και σε σπίτια μέσα σε πόλεις. Στον Βόλο, στον Τύρναβο, στην Πάτρα, στον Ερύμανθο έκαναν την παρουσία τους τα ερπετά, σπέρνοντας τον πανικό και τον τρόμο. Από όλα, όμως, μόνο ένα ήταν δηλητηριώδες, δηλαδή οχιά, η οποία είναι το μόνο δηλητηριώδες φίδι που εντοπίζεται στην Ελλάδα. Οι ειδικοί λένε ότι αν δεν επιτεθείς στο φίδι, δεν θα σε πειράξει και επισημαίνουν ότι επιτίθεται όταν φοβάται ότι κινδυνεύει. Το θέμα είναι ότι κι εμείς φοβόμαστε και ασυναίσθητα το προκαλούμε. Άσχετα, πάντως, από το αν θα το φοβηθούμε ή αν θα το φοβίσουμε, καλό είναι να προσέχουμε, ειδικά όταν βρισκόμαστε στην ύπαιθρο, ακόμα και στις παραλίες.

SOS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ένα κομμάτι της Δήλου θα βυθιστεί!

Έως 220 μέτρα θα μετακινηθεί προς το εσωτερικό η ακτογραμμή.
Τι αποκαλύπτει η έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ!

Στη δίνη της κλιματικής αλλαγής κινδυνεύει να παραδοθεί ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, με παγκόσμια ακτινοβολία, ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας που συνδέεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να βυθίσει τις ακτές της αρχαίας Δήλου έως και 1,5 μέτρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ως το 2150. Οι αρχαίοι δρόμοι, η αγορά, η λεωφόρος των Λεόντων, τα ιερά του Απόλλωνα και της Άρτεμης, οι οικισμοί, όλα όσα διατηρήθηκαν επί αιώνες σε ένα νησί που αποτελεί, κατά την UNESCO, μια μοναδική περίπτωση στον κόσμο, εκπέμπουν SOS. Αυτό προκύπτει από μια νέα επιστημονική έρευνα που υλοποιήθηκε, λαμβάνοντας για πρώτη φορά υπόψη πραγματικές παρατηρήσεις και που αποκαλύπτει τα μελλοντικά σενάρια ανόδου του θαλάσσιου επιπέδου για τη Δήλο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ