Η Κίνα δημοσιεύει έκθεση για την εφαρμογή της Πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Ασφάλειας

Η Κίνα δημοσιεύει έκθεση για την εφαρμογή της Πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Ασφάλειας

Η Έκθεση για την Πρόοδο Εφαρμογής της Πρωτοβουλίας για την Παγκόσμια Ασφάλεια κυκλοφόρησε την Πέμπτη, παρέχοντας μια συστηματική ανασκόπηση των επιτευγμάτων από την έναρξη της πρωτοβουλίας.

Σε γραπτή ομιλία που εκφωνήθηκε κατά την τελετή έναρξης του Κέντρου Μελετών Πρωτοβουλίας για την Παγκόσμια Ασφάλεια και την δημοσίευση της έκθεσης, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι είπε ότι η έκθεση θα βοηθήσει όλα τα μέρη να κατανοήσουν καλύτερα την πρακτική σημασία και τη μοναδική αξία της πρωτοβουλίας ως ένα διεθνές δημόσιο αγαθό στον τομέα της ασφάλειας.

Η Κίνα ίδρυσε το Κέντρο Μελετών Πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Ασφάλειας, που εδρεύει στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας, για να ενισχύσει την έρευνα σε σχετικούς τομείς, να υποστηρίξει την εφαρμογή της πρωτοβουλίας και να συμβάλει περισσότερο στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, είπε ο Γουάνγκ.

Ο Γουάνγκ, επίσης μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, τόνισε ότι η Πρωτοβουλία Παγκόσμιας Ασφάλειας έχει αποδειχθεί κρίσιμη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας και τη διατήρηση της παγκόσμιας σταθερότητας απέναντι σε έναν κόσμο συνυφασμένο με το χάος.

Σύμφωνα με την έκθεση, η πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει υποστήριξη και εκτίμηση από περισσότερες από 100 χώρες, καθώς και διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς.

Η πρωτοβουλία και οι βασικές της έννοιες έχουν ενσωματωθεί σε περισσότερα από 90 διμερή και πολυμερή έγγραφα σχετικά με τις ανταλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ της Κίνας και άλλων χωρών και διεθνών οργανισμών. Έχει λάβει επαίνους από πολλές διεθνείς προσωπικότητες και σημαντικά μέσα ενημέρωσης, καθιερώνοντας μια ευρεία διεθνή συναίνεση.

Η έκθεση συνιστά επίσης σε όλα τα μέρη να συμμετέχουν σε διάφορες μορφές διαλόγου και ανταλλαγών σχετικά με τις παγκόσμιες ανησυχίες για την ασφάλεια, ώστε να εμπλουτίζεται συνεχώς η έννοια και η σημασία της Πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Ασφάλειας.

Προτείνει επίσης σε όλες τις πλευρές να διερευνήσουν και να επεκτείνουν τη διμερή και πολυμερή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, να καινοτομήσουν σε έννοιες και μεθόδους συνεργασίας, να δεσμευτούν για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα και να υποστηρίξουν την αληθινή πολυμέρεια.

Πηγή+Φωτό: greek.cri.cn


Σχολιάστε εδώ