Υποψήφιος του Μώραλη και αδερφός συνεργάτη του Μπακογιάννη στους… εγκεφάλους της συμμορίας που εκβίαζε επιχειρηματίες και μαγαζάτορες

Υποψήφιος του Μώραλη και αδερφός συνεργάτη του Μπακογιάννη στους… εγκεφάλους της συμμορίας που εκβίαζε επιχειρηματίες και μαγαζάτορες

– Και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στενοί συνεργάτες του Ανδρουλάκη

Όσο πιο βαθιά προχωρούν οι δικαστικές αρχές στην έρευνα για τη δράση της συμμορίας που εκβίαζε επί δύο τουλάχιστον χρόνια καταστηματάρχες του χώρου της εστίασης (επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ψητοπωλείων ακόμα και περιπτεριούχους) τόσο περισσότερη είναι η… μπόχα που αναδύεται όσον αφορά τις μεθοδεύσεις, τις απάνθρωπες συμπεριφορές, τις εκατοντάδες παρανομίες που έκαναν τα μέλη της, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν σχέση με σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής και της αυτοδιοικητικής ζωής της χώρας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής, αποδίδονται κατηγορίες σε 22 άτομα, εκ των οποίων τα 14 είναι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής και τρία είναι στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα υπόλοιπα οκτώ είναι πολίτες, που έχουν όμως σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ανάμεσά τους… φιγουράρει και συνδικαλιστής της Δημοτικής Αστυνομίας, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοτικών Αστυνομικών, ο Α.Κ., ο οποίος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, με τον τελευταίο, σύμφωνα με τα δελτία Τύπου που διέρρεε τότε ο συνδυασμός, να τον υποδέχεται στην παράταξή του με πολύ θερμά λόγια.

Εκείνη την εποχή ο κατηγορούμενος μετείχε στην εγκληματική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Γιατί, άραγε, ήθελε να έρθει στον Πειραιά αυτό το… μπουμπούκι; Ετοίμαζε την επέκταση της δράσεως του κυκλώματος και στην πόλη μας;

Αυτό διερευνούν τώρα οι Αρχές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, έχουν κατατεθεί πράγματα που αφορούν και τον Πειραιά, τα οποία εξετάζονται, και δεν αποκλείεται να ασκηθούν και συμπληρωματικές διώξεις.

Να σημειώσουμε ότι ο Α.Κ. περιφερόταν προεκλογικά στον Πειραιά και έδειχνε ότι είχε οικονομική άνεση, ενώ συνοδευόταν από δημοτικούς αστυνομικούς και πρώην βουλευτή της ΝΔ, στο μαγαζί της οικογένειας του οποίου έκανε και τραπέζια.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται και ο αδερφός κορυφαίου αντιδημάρχου του Μπακογιάννη –από «Κ» αρχίζει το όνομά του–, ο οποίος υπηρετούσε στη Δημοτική Αστυνομία και είχε αποσπαστεί στο γραφείο του Μεϊμαράκη.

Τέλος, κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, που είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, και ο Γρηγόρης Βαφειάδης, που είναι αναπληρωτής γραμματέας Πολιτισμού του κόμματος και Τραυματίας της Ομοσπονδίας Συλλογών του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι έρευνες συνεχίζονται και θεωρείται βέβαιο ότι η συνέχεια θα έχει πολλές εκπλήξεις, που θα είναι δυσάρεστες για κάποιους επώνυμους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ