Σε άνθηση η αγορά των ρομπότ

Σε άνθηση η αγορά των ρομπότ

Με την ενσωμάτωση και της τεχνητής νοημοσύνης, η αγορά των ρομπότ βρίσκεται φέτος σε πλήρη άνθηση. Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, startups του κλάδου της ρομποτικής έχουν συγκεντρώσει 4,2 δισ. δολ., αριθμός που αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα της περυσινής χρονιάς.

Το δικό της μερίδιο σε αυτήν την όλο και πιο αναπτυσσόμενη αγορά διεκδικεί η Ελλάδα, με αρκετά εγχώρια επενδυτικά κεφάλαια να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε εταιρείες του κλάδου. Η ελληνική νεοφυής επιχείρηση Bota Systems, η οποία μέσα από τους αισθητήρες δύναμης – ροπής δίνει στα ρομπότ την αίσθηση της αφής, έχοντας φτάσει να πουλήσει το σύστημά της στη Nokia αλλά και στην Apple, άντλησε πρόσφατα 2,5 εκατ. δολ. Ακόμη πιο «έξυπνα» φιλοδοξεί να κάνει τα ρομπότ η ελληνικών συμφερόντων startup Acumino του Μηνά Λιαροκάπη, με έδρα το Σιάτλ και παρουσία σε Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία.

Τα εξωσκελετικά συστήματα της εταιρείας μεταφέρουν στα ρομπότ δεξιότητες γρήγορα, με σκοπό να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που χρειάζεται ένα εργοστάσιο για να αυτοματοποιηθεί. Η εταιρεία άντλησε πριν από λίγους μήνες 6,5 εκατ. δολ. από το ελληνικό Big Pi Ventures και διεθνείς επενδυτές, με την προοπτική, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ