KINA: Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΚ εγκρίνει ψήφισμα για περαιτέρω εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων συνολικά

KINA: Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΚ εγκρίνει ψήφισμα για περαιτέρω εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων συνολικά

Η 20η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ) ενέκρινε ψήφισμα για περαιτέρω εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων συνολικά για την προώθηση του κινεζικού εκσυγχρονισμού στην τρίτη σύνοδο ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ. Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ Σι Τζινπίνγκ εκφώνησε σημαντικές ομιλίες, σύμφωνα με ένα ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Πέμπτη.

Αναλυτικά το China Radio International CRI αναφέρει: “Στη σύνοδο, η Κεντρική Επιτροπή άκουσε και συζήτησε μια έκθεση για το έργο του Πολιτικού Γραφείου, που παρουσίασε ο Σι εξ ονόματος του Πολιτικού Γραφείου, και εξέτασε και ενέκρινε το ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για Περαιτέρω Εμβάθυνση της Μεταρρύθμισης Συνολικά για την Προώθηση του Κινεζικού Εκσυγχρονισμού. Ο Σι εξέδωσε επεξηγηματικές παρατηρήσεις σχετικά με το σχέδιο του ψηφίσματος.

Οι γενικοί στόχοι της περαιτέρω εμβάθυνσης των μεταρρυθμίσεων συνολικά είναι η συνέχιση της βελτίωσης και της ανάπτυξης του συστήματος του σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος και της ικανότητας διακυβέρνησης της Κίνας, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

«Μέχρι το 2035, θα έχουμε ολοκληρώσει την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής οικονομίας της αγοράς υψηλών προδιαγραφών από όλες τις απόψεις, θα έχουμε βελτιώσει περαιτέρω το σύστημα του σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά, θα εκσυγχρονίσουμε γενικά το σύστημα και την ικανότητά μας για διακυβέρνηση και ουσιαστικά θα έχουμε υλοποιήσει τον σοσιαλιστικό εκσυγχρονισμό», ανέφερε το ακανοινωθέν.

Σημείωσε ότι όλα αυτά θα θέσουν μια σταθερή βάση για την οικοδόμηση της Κίνας σε μια μεγάλη σύγχρονη σοσιαλιστική χώρα από όλες τις απόψεις μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα.

Τα μεταρρυθμιστικά καθήκοντα που ορίζονται στο ψήφισμα θα ολοκληρωθούν μέχρι τη στιγμή που η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας γιορτάσει την 80ή επέτειο ίδρυσής της το 2029, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Πρόσθεσε ότι η Κεντρική Επιτροπή έκανε συστηματικά σχέδια για περαιτέρω εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων συνολικά.”

Πηγή: greek.cri.cn
Φωτο: pixabay


Σχολιάστε εδώ