ΚΑΙΡΟΣ: Καύσωνας αλλά και νεφώσεις αστάθειας ως και το Σάββατο

ΚΑΙΡΟΣ: Καύσωνας αλλά και νεφώσεις αστάθειας ως και το Σάββατο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΕΜΠΤΗ: Καλοκαιρινός καιρός και τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας πρόσκαιρα αυξημένες σε περιοχές ορεινές της Στερεάς, σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, στην δυτική και βόρεια Θεσσαλία και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας όπου θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες με βελτίωση το απόγευμα.

Οι θερμοκρασίες υψηλές γύρω στους 39 με 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά σε κλειστές ευαίσθητες πεδινές περιοχές ακόμη και τους 42 βαθμούς, με κορύφωση του κύματος καύσωνα.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στους 28 με 30 βαθμούς. Οι άνεμοι βοριάδες, θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 4-5 και τοπικά στο βόρειο έως 6bf, στα ανατολικά προσήνεμα τα 5-6bf και τοπικά στο Αιγαίο έως 7bf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καλοκαιρινός καιρός και αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Προς τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές διάσπαρτες μπόρες με έμφαση την βόρεια χώρα. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι γενικά στα 4-5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 6bf πρόσκαιρα και στα ανατολικά προσήνεμα και το Αιγαίο ενισχυμένοι στα 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7bf.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές που δεν θα πέσουν κάτω από τους 26 με 28 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Αίθριος και ζεστός καιρός στην χώρα. Μέχρι και τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας διάσπαρτες στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες με έμφαση κυρίως ορεινά/ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι, στα 4 με 5bf στο Ιόνιο και στα ανατολικά προσήνεμα και το Αιγαίο έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6bf. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς. Η ελάχιστη θερμοκρασία στις περισσότερες αστικές περιοχές δεν θα πέσει κάτω από τους 26 με 27 βαθμούς.

  • Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στην χώρα και ιδιαίτερα στα ανατολικά προσήνεμα και το Αιγαίο όπου θα επηρεάζονται από μελτέμια. Η θερμοκρασία σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά λόγω της θαλάσσιας αύρας.

 


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο:Miroslav Sárkozy από το Pixabay


Σχολιάστε εδώ