Δήλωση “βόμβα” από τον Πρόεδρο Μπάιντεν: Λέει ότι θα επανεξέταζε την υποψηφιότητά του για λόγους υγείας!

Δήλωση “βόμβα” από τον Πρόεδρο Μπάιντεν: Λέει ότι θα επανεξέταζε την υποψηφιότητά του για λόγους υγείας!

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Εντ Γκόρντον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο τηλεοπτικό δίκτυο BET εάν υπήρχε κάτι που θα τον έκανε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, ο 81χρονος Μπάιντεν απάντησε:

«Εάν προέκυπτε κάποιο ιατρικό πρόβλημα» και συνέχισε «εάν έρχονταν οι γιατροί και μου έλεγαν: έχεις αυτό ή το άλλο πρόβλημα».

Ο Τσακ Σούμερ, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία των ΗΠΑ, φέρεται να είπε στον αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους το Σάββατο στο Ρεχόμποθ Μπιτς, στο Ντέλαγουερ, πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του.

Όπως αναφέρει σε ρεπορταζ το Hellaw Journal: “τα παραπάνω ανέφερε χθες Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο πηγή του.

Αντιδρώντας στις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος του γραφείου του κ. Σούμερ έκανε λόγο για «αβάσιμη σεναριολογία», εκτός αν «η πηγή είναι ο πρόεδρος Μπάιντεν ή ο Τσακ Σούμερ», προσθέτοντας πως ο γερουσιαστής «μετέφερε της απόψεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του στον πρόεδρο Μπάιντεν».

Νωρίτερα χθες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, που θεωρείται πως έχει μεγάλη επιρροή, έγινε ο 20ός κοινοβουλευτικός της παράταξης που κάλεσε δημόσια τον κ. Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί.

Ο ιστότοπος Politico επισημαίνει πως για πρώτη φορά ο Μπάιντεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης, για λόγους υγείας, της υποψηφιότητάς του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μέχρι σήμερα, 19 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.”

Το Hellas Journal συνεχιζει στο ρεπορταζ: “Το Κρεμλίνο δήλωσε χθες πως τίποτε καλό δεν είχε προκύψει για τη Ρωσία από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ από το 2017 έως το 2021, όμως υπήρχε τουλάχιστον διάλογος ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον το οποίο είναι πιθανόν θετικό από μόνο του.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τα σχόλια αυτά σε βιντεοδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ σχετικά με τη σχέση εργασίας του με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά το παρελθόν.

“Όσο για το αν (ο Πούτιν και ο Τραμπ) τα πάνε καλά ή δεν τα πάνε καλά, υπό τον Τραμπ τίποτε καλό δεν έγινε για τη Ρωσία”, είπε ο Πεσκόφ.

“Αντίθετα, όλο και περισσότεροι περιορισμοί επιβλήθηκαν (στη Ρωσία). Όμως, παρ΄όλ’ αυτά, υπήρχε διάλογος. Αυτό μπορεί πιθανόν να θεωρηθεί ένα θετικό στοιχείο”.

Ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία και ο Πούτιν είναι θέματα τα οποία παραδοσιακά παρουσιάζονται στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.”

Πηγή: Hellas Journal


Σχολιάστε εδώ