Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη για τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας

Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη για τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας

Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, Δ´ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιουλίου, μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και Κώστα Μπάρκα, καταθέσαμε ερώτηση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την οριακή κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με προσωπικό.

Χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση στην έκκλησή μας αλλά και στην κραυγή αγωνίας της τοπικής κοινωνίας, η λειτουργία της ΜΕΘ τέθηκε σε αναστολή, κάτι που αποτελεί ένα πρωτοφανές πλήγμα στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Άρτας, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας.

Η κατάσταση είναι συνολικά τραγική στο νοσοκομείο, με υγειονομικούς να υποβάλουν ή να ετοιμάζονται να υποβάλουν την παραίτησή τους, εξαιτίας των εξαντλητικών συνθηκών ελλείψει προσωπικού και της ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν.

Έστω και τώρα, έστω στο και πέντε, καλούμε τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ και συνολικά για τη σωτηρία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Αφορά την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας.

2024-07-11-Γεροβασίλη-ΜΕΘ Άρτας (1)



Σχολιάστε εδώ