Πάλι πέρασε των Τούρκων

Πάλι πέρασε των Τούρκων

Άκρα του τάφου σιωπή από την Αθήνα και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την παρέμβαση της Τουρκίας με την οποία απαίτησε και πέτυχε να αφαιρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τη λίστα των συμμετεχόντων στη μεγάλη διεθνή διάσκεψη για την Ουκρανία, που έγινε στην Ελβετία, όπου υπεγράφη και η διακήρυξη για τη στήριξη της Ουκρανίας και το τέλος του πολέμου.

Το γεγονός της συμμετοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη διάσκεψη ήταν ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς του για την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάγεται στη Ρωσική Εκκλησία και στο Πατριαρχείο Μόσχας. Για την απόφαση αυτή ο Οικουμενικός Πατριάρχης, είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Μόσχας, ενώ είχαν ενοχληθεί και οι κυβερνώντες στην Τουρκία, που θέλουν να αντιμετωπίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως μια εκκλησία που υπάγεται στη Νομαρχία Κωνσταντινούπολης.

Έτσι, η Άγκυρα αντέδρασε και πέτυχε να αφαιρεθεί η αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη από τη διάσκεψη. Και προκύπτει συνεπώς ένα εύλογο ερώτημα: Τι ενέργειες έκανε το υπουργείο Εξωτερικών και προς τους Ελβετούς και προς τους Ουκρανούς και προς τους Αμερικανούς, ώστε να μη συμβεί αυτή η εξέλιξη; Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και προέρχεται από αυτό, προέβη σε κάποια κίνηση προς την Ουάσινγκτον και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ;

Η Τουρκία έχει υιοθετήσει, όμως, και τους «Τσάμηδες» ως έναν ακόμη μοχλό πίεσης της Ελλάδας και προσέγγισης των ανθελληνικών παραγόντων στα Τίρανα, όπου ήδη υπάρχει η στενή σχέση Ερντογάν – Ράμα. Την προηγουμένη εβδομάδα έγιναν μια σειρά εκδηλώσεις εναντίον της χώρας μας, με συγκεντρώσεις και καταθέσεις ψηφισμάτων στα ελληνικά προξενεία της Αδριανούπολης και της Σμύρνης για τη «γενοκτονία των Τσάμηδων».

Και οι εκδηλώσεις φυσικά δεν έγιναν από «Τσάμηδες» αλλά από την «Ομοσπονδία Τούρκων των Βαλκανίων», μια οργάνωση η οποία προωθείται από το τουρκικό βαθύ κράτος για την προώθηση του «τουρκισμού» στα Βαλκάνια. Με πανό που έγραφαν «Δεν ξεχνάμε τη Σφαγή στην Τσαμουριά από την Ελλάδα» οι Τούρκοι και τα υποχείριά τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να συκοφαντήσουν τη χώρα μας και να τονώσουν το ανθελληνικό κλίμα στα Τίρανα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ