Κοντεύουμε να διψάσουμε, αλλά πετάμε  1 εκατ. κ.μ. νερού κάθε μέρα στη θάλασσα!

Κοντεύουμε να διψάσουμε, αλλά πετάμε 1 εκατ. κ.μ. νερού κάθε μέρα στη θάλασσα!

Είμαστε από τις πλέον ευλογημένες χώρες της Γης και δεν το ξέρουμε. Αλλά δεν είναι δύσκολο να το μάθουμε.

Απλώς, αν δούμε πόσες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της λειψυδρίας και φτάνουν μέχρι του σημείου να κάνουν περικοπές για να μη διψάσουν, ενώ εμείς δεν έχουμε πάρει χαμπάρι, θα καταλάβουμε πόσο τυχεροί είμαστε. Το ότι έχουμε ακόμα νερό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να μην υπολογίζουμε το νερό που καταναλώνουμε και να το σπαταλάμε ασυλόγιστα.

Για να έχουμε νερό, με τη μείωση των βροχοπτώσεων και την ερημοποίηση τμημάτων της χώρας λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, θα πρέπει να προσέχουμε.

Και όχι μόνο οι πολίτες, αλλά και το κράτος. Που θα πρέπει να πάρει μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη νερού. Δεν είναι λογικό, δεν είναι δυνατόν, δεν είναι έξυπνο να πετάμε κάθε μέρα στη θάλασσα 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού, που φτάνουν για να πλένονται όλοι οι δρόμοι της Αττικής, να ποτίζονται όλοι οι κήποι και το πράσινο, όπου υπάρχει, να υδροδοτούνται βιομηχανίες κ.λπ. Όλα αυτά σε καθημερινή βάση. Και από πού το πετάμε αυτό το νερό; Μα, από την Ψυττάλεια, αφού είναι το κατάλοιπο του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων.

Μάλιστα είναι καθαρό σε βαθμό 96%, όταν το νερό της ΕΥΔΑΠ, το οποίο πίνουμε, έχει καθαρότητα 98% – 100%. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις εξυπνάδες και ας εκμεταλλευτούμε το νερό που πετάμε κάθε μέρα στη θάλασσα. Για να μην πούμε το νερό νεράκι…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ