Το EKOME στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Το EKOME στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ συνεχίζει τη συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, το οποίο φέτος επιστρέφει στην Πάτμο για την 13η διοργάνωσή του, από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ αναδεικνύει ιδέες και δημιουργούς του ανεξάρτητου κινηματογράφου, φιλοξενεί πρεμιέρες και οργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια με έμφαση στην ανεκτικότητα, την κατανόηση και την ευαισθησία προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στις 20 και 21 Ιουλίου διοργανώνεται το διήμερο συνέδριο «Location Greece: Sustainability Standard» υπό την αιγίδα του ΕΚΟΜΕ, κατά το οποίο θα αναζητηθεί ένα σχέδιο δράσης για την καθιέρωση του ελληνικού προτύπου βιώσιμης κινηματογραφικής παραγωγής.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Λεωνίδας Χριστόπουλος υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση νέων στρατηγικών πράσινης κινηματογραφικής παραγωγής αποτελεί μια πρόκληση στην οποία καλείται να ανταποκριθεί το σύνολο της κινηματογραφικής κοινότητας.

Το ΕΚΟΜΕ, εκτός από την παροχή κινήτρων για την δημιουργία οπτικοακουστικών παραγωγών, προωθεί δράσεις ευαισθητοποίησης και προγράμματα επιμόρφωσης που στοχεύουν στην διαρκή βελτίωση των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου.



Σχολιάστε εδώ