Μόνη παρηγοριά στον καύσωνα, οι θάλασσές μας

Μόνη παρηγοριά στον καύσωνα, οι θάλασσές μας

Μας έκαναν την καρδιά… περιβόλι οι μετεωρολόγοι. Προβλέπουν καύσωνα μέχρι το τέλος του μήνα, μιλάνε για θερμές μάζες αέρα, ξηρασία κ.λπ. Και μόνο που τα ακούμε όλα αυτά… ιδρώνουμε.

Ευτυχώς, ο ιδρώτας δεν κοστίζει ούτε ευρώ. Γιατί ο εφιάλτης δεν είναι ο καύσωνας. Είναι οι λογαριασμοί του ρεύματος και του νερού, που θα μας προκαλέσουν πολλά… ε­γκεφαλικά. Μόνη διέξοδος, η «οδός της θάλασσας», που πάντα είναι πρόθυμη και μας περιμένει για να μας βοηθήσει, να μας απλώσει το χέρι, να μας γλιτώσει από τον εφιάλτη της ζέστης.

Πώς θα πάμε, όμως, μέχρι εκεί; Και πότε θα πάμε; Το Σαββατοκύριακο, που πηγαίνουν όλοι; Άντε μετά να βρεις χώρο στην παραλία για να καθίσεις. Για ομπρέλες και ξαπλώστρες, δεν το συζητάμε. Τις έχουν… κλείσει από τη Δευτέρα. Αλλά και να υπάρχει κάποια κατά τύχη, θα κοστίζει μια περιουσία. Πιο φθηνά σου έρχεται να αγοράσεις μια ο­μπρέλα και δύο ξαπλώστρες παρά να πας δυο – τρία Σαββατοκύριακα στην παραλία να τις πληρώσεις. Η θάλασσα είναι η λύση, σίγουρα. Υπό προϋποθέσεις, όμως. Τόσο πολλές, που για πολλούς παύει να αποτελεί λύση και διέξοδο.

Μας έκαναν που μας έκαναν τη ζωή κόλαση, τώρα μας αποκλείουν και κάθε πιθανότητα δροσιάς. Απαγορευμένο λόγω κόστους το κλιματιστικό, απρόσιτη για πολλούς λόγους η θάλασσα. Κόλαση διαρκείας. Και χωρίς ελπίδα Αναστάσεως…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ