H Αργεντινή “σήκωσε” το 16ο Copa America!

H Αργεντινή “σήκωσε” το 16ο Copa America!

Το δεύτερο σερί αλλα και το 16ο συνολικά, Copa America, “σήκωσε” η Αργεντινή που λύγισε με 1-0 την πολύ ανταγωνιστική Κολομβία στην παράταση του μεγάλου τελικού στο Μαϊάμι!

Η Αργεντινή και η Κολομβία έπαιξαν ένα συνατό και ισάξιο πρώτο ημίχρονο στο οποίο καμία ομάδα δεν κατάφερε να αποκτήσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα.

Η ομάδα της Κολομβίας με τον Néstor Lorenzo ξεκίνησε με σημαντική κατοχή και είχε τις δύο πρώτες καθαρές ευκαιρίες στον τελικό της 48ης διοργάνωσης του Copa América. στο 6ο λεπτό, ένα σουτ του Jhon Córdoba χτύπησε στο δοκάρι και στο 12ο λεπτό, ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο James Rodríguez είχε ως αποτέλεσμα μια διπλή κεφαλιά στην περιοχή -τη δεύτερη από τον Cuesta- την οποία ο Dibu Martínez κατάφερε να ελέγξει.

Η πρώτη ευκαιρία της Αργεντινής ήρθε στο 19ο λεπτό όταν ο Ντι Μαρία απο τα αριστερά με πάσα του τελείωσε τροφοδότησε τον Μέσι με το σουτ να φτάνει στον Βάργκας χωρίς πολλά προβλήματα.

Η Αργεντινή κατάφερε να ισορροπήσει την κατοχή και η Κολομβία είχε τις δύο καθαρότερες ευκαιρίες της έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 33ο λεπτό, ένα σουτ του Λέρμα τελείωσε με τον Ντιμπού να γυρίζει με τα δάχτυλά του. Στο 40ο λεπτό, ένα μακρινό και δυνατό σουτ του Ρίτσαρντ Ρίος χαμηλά όπου το μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Nicolás Tagliafico έστειλε με κεφαλιά μια σέντρα αλλά πέρασε πάνω από την εστία του Βάργκας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε έντονα και από τις δύο πλευρές: στο 47ο λεπτό, ο Άριας είχε μια καθαρή ευκαιρία με ένα loop σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ, και δύο λεπτά αργότερα, ένας καλός συνδυασμός ομάδας τελείωσε με τον Mac Allister να δίνει ασίστ στον Di María: το σουτ του Αργεντινού μπόρεσε Ωστόσο, κέρδισε τον Βάργκας, ο οποίος έκλεισε καλά το γκολ.

Στο 57ο λεπτό, η Αργεντινή πέρασε την μπάλα, την έκανε από δεξιά προς τα αριστερά και ο Ντι Μαρία έκανε ένα δυνατό σουτ που ο Βάργκας κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Στον τελευταίο του αγώνα στο Copa América, ο Lionel Messi αντικαταστάθηκε, εμφανώς πονώντας, στο 65ο λεπτό απο τον Nicolás González.


Δέκα λεπτά αργότερα, ο Γκονζάλες δέχτηκε μια πάσα από τον Ταλιαφίκο και το σουτ του με το αριστερό έφυγε στην εστία. Ο έλεγχος του VAR έδειξε ότι ο μπακ ήταν οφσάιντ και το ματς παρέμεινε 0-0.

Το τέλος της κανονικής διάρκειας είδε την Αργεντινή να κυριαρχεί και έκανε δύο νέες ευκαιρίες με τον Nico González, μια κεφαλιά πέρασε λίγο έξω από το μακρινό δοκάρι και ένα σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το σκορ 0-0 οδήγησε τον αγώνα στην παράταση.

Κατά την παράταση της κανονικής διάρκειας, η Αργεντινή ξεκίνησε κυρίαρχα και ο Νίκο Γκονζάλες, αυτή τη φορά μετά από ντρίμπλα του Ροντρίγκο Ντε Πολ, σούταρε με το δεξί του πόδι απο το υψος του πέναλτι και ο Βάργκας κατάφερε να κάνει την απόκρουση.

Η Κολομβία σταμάτησε το μομέντουμ της Αργεντινής και άρχισαν να μοιράζονται την κατοχή και τις ευκαιρίες, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε σκοράρει.

Εως μετα απο ενα φοβερό τάκλιν του Παρέδες στη μεσαία γραμμή και μια γρήγορη ασίστ του Λο Σέλσο εδωσε την ευκαιρία στον Λαουτάρο Μαρτίνεθ να βρεέθει απέναντι στον Βάργκας και ο «Ταύρος» δεν αστόχησε… το σουτ του πέρασε στα δύχτια και σήμανε το πέμπτο του γκολ στο Copa América.

Με πέντε λεπτά να απομένουν, ο Ντι Μαρία αντικαταστάθηκε από τον Οταμέντι και δέχτηκε χειροκροτήματα στον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής.

Ήταν ένας τελικός 1-0 για την Αργεντινή και το 16ο αστέρι σε αυτό το τουρνουά για την Αργεντινή, τη συχνότερη νικήτρια των διοργανώσεων.

Φωτο: https://copaamerica.com/


Σχολιάστε εδώ