Ν. Παπαναστάσης στο “Π”: 75 χρόνια ΝΑΤΟ: Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη απέναντι στον ιμπεριαλισμό και στα εγκλήματά του

Ν. Παπαναστάσης στο “Π”: 75 χρόνια ΝΑΤΟ: Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη απέναντι στον ιμπεριαλισμό και στα εγκλήματά του

Του
ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Βουλευτή ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας,
Αντισυνταγματάρχη ε.α.


Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον μπορεί να χαρακτηρίστηκε επετειακή (75 χρόνια ΝΑΤΟ), σηματοδότησε όμως έναν νέο γύρο έντασης της ευρωατλαντικής επιθετικότητας, στο πλαίσιο των ήδη οξυμμένων ανταγωνισμών με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και ζωνών επιρροής. Όλα αυτά ελλοχεύουν τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια και την ευημερία των λαών όλου του κόσμου.

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια, το 1949, και έμελλε να συνδεθεί με τις πιο μελανές σελίδες της Ιστορίας του 20ού αιώνα και των πρώτων δεκαετιών του 21ου αιώνα. Με αφορμή αυτή την επέτειο, τα «γεράκια του πολέμου» επέστρεψαν στην πόλη όπου ιδρύθηκε η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ. Στις συζητήσεις τους κυριάρχησαν, μεταξύ άλλων, η αποστολή σύγχρονων οπλικών συστημάτων ή και στρατιωτικών δυνάμεων στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία, όπως και η αναβάθμιση των σχέσεων της «λυκοσυμμαχίας» με το Κίεβο. Αποφασίστηκε, επίσης, η συνέχιση της χρηματοδότησης του αντιδραστικού καθεστώτος Ζελένσκι, με τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο, προωθώντας, βήμα βήμα, την εξαιρετικά επικίνδυνη προοπτική της ένταξης της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, την ώρα που ανακοινωνόταν η αποστολή F-16 από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, οδηγώντας την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου με τη Ρωσία σε απρόβλεπτες διαστάσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να πλειοδοτεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως και στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, που ο ελληνικός λαός τις χρυσοπληρώνει με δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, ζητώντας να «επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας να ξοδεύουμε τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ». Ενώ, με απόλυτο κυνισμό, χαρακτήρισε τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ ως την «πιο επιτυχημένη και πιο ανθεκτική αμυντική συμμαχία στον κόσμο».

Μάρτυρες, όμως, αυτής της «επιτυχίας» είναι οι λαοί της Κορέας, του Βιετνάμ, της Χιλής, του Παναμά, της Κούβας, της Κύπρου, της Νικαράγουας, του Σαλβαδόρ, του Λιβάνου, της Σομαλίας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας, όλης της Μέσης Ανατολής κ.ά. Για το μέγεθος της «επιτυχίας» του ΝΑΤΟ «μεζούρα» θα έπρεπε να είναι η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΝΑΤΟϊκών. Μια γενοκτονία που καταδικάζεται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ακόμη και μέσα στο Ισραήλ.

Είναι πλέον πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ είναι αναρίθμητα. Γι’ αυτό μέχρι σήμερα έχουν καταναλωθεί τόνοι μελάνης, έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, έχουν ενεργοποιηθεί μηχανισμοί λογοκρισίας, σεμινάρια πρεσβειών σε πρόθυμους μεγαλοδημοσιογράφους, έχει υπάρξει μια τεράστια διασπορά –κυρίως στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ– επεξεργασμένων fake news, όπως και μια διασπορά άθλιου αντικομμουνισμού, για να πείσουν τον λαό για τον ΝΑΤΟϊκό «μονόδρομο» της εμπλοκής στους βρώμικους σχεδιασμούς.

Γίνεται φανερό, όμως, ότι «δεν τους βγαίνει». Σε «έρευνα», μάλιστα, που πραγματοποίησε το ίδιο το ΝΑΤΟ και παρουσιάστηκε στη Σύνοδο Κορυφής, καταγράφεται ότι ένα 24% στην Ελλάδα θα ψήφιζε «υπέρ της εξόδου από το ΝΑΤΟ». Ποσοστό που εμφανίζεται, μάλιστα, αυξημένο τόσο στην ηγέτιδα δύναμη του ΝΑΤΟ, δηλαδή στις ΗΠΑ (26% υπέρ της εξόδου), όσο και στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη της Ευρώπης, στη Γαλλία (23%). Αυτό ακριβώς το στοιχείο αποτυπώνει τη μεγάλη φθορά που έχει υποστεί ο δολοφονικός οργανισμός στη λαϊκή συνείδηση.

Στον «σκουπιδοτενεκέ» πάνε και τα περί «σταθερότητας και προστασίας», με ένα 23% να θεωρεί ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί παράγοντα «μη επίθεσης» από άλλη χώρα, ενώ ένα 64% ανησυχεί για το ενδεχόμενο πολέμου στις χώρες της «συμμαχίας».

Στην ίδια έρευνα αποτυπώνεται, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά τη συναίνεση του λαού για συνέχιση της υποστήριξης του καθεστώτος Ζελένσκι στην Ουκρανία. Μόλις το 12% λέει «συμφωνώ απολύτως» και ένα 52% διατυπώνει τη διαφωνία του! Στην τελευταία θέση είναι η Ελλάδα και ως προς την εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ για την «αλήθεια σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία»: Μόλις το 3% δηλώνει «πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη», ενώ δυσπιστία καταγράφεται στο 70% των ερωτηθέντων.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αντιστάσεις στο δολοφονικό έργο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ υπάρχουν, διευρύνονται καθημερινά και αναβαθμίζονται ποιοτικά. Όσο δυνατό κι αν παρουσιάζεται ένα σύστημα, δεν μπορεί εύκολα να προσπεράσει αυτές τις αντιστάσεις. Ένα είναι σίγουρο: Ότι οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη απέναντι στον ιμπεριαλισμό και στα εγκλήματά του και το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ