Γ. Μαντζουράκης στο “Π”: Ισπανία και Αργεντινή

Γ. Μαντζουράκης στο “Π”: Ισπανία και Αργεντινή

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Η πρόβλεψή μου για τον αποψινό τελικό του Euro εκπορεύεται από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Η σταθερή Ισπανία, με την εξαιρετική ομάδα και το αγωνιστικό πνεύμα, είναι το φαβορί για να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Από την άλλη πλευρά, η Αγγλία δεν μας φώτισε και πολύ με τις εμφανίσεις της.

Γενικότερα, οι μεγάλες ομάδες, η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία, δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες μας. Φυσικά, στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα το απρόβλεπτο και, υπό αυτήν την έννοια, η Αγγλία ελπίζει σε μία ακόμη ανατροπή κόντρα σε ένα ομοιογενές και με αρετές σύνολο, αν και μέχρι τώρα μπάλα έπαιξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού με την Ολλανδία.

Σε ό,τι αφορά τον τελικό του Copa America, παρότι η Κολομβία θα το παλέψει μέχρι τέλους, όπως με επιτυχία έπραξε στον ημιτελικό με την Ουρουγουάη, η Αργεντινή είναι το φαβορί για να το σηκώσει. Διαθέτει πείρα, αξίες, πάγκο και γενικότερα αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο σύνολο της διοργάνωσης και από τα πιο πλήρη στον κόσμο. Δεν σας κρύβω ότι είμαι θαυμαστής του Μέσι, που πράγματι χαίρεσαι να τον βλέπεις να παίζει, να αυξάνει τον ρυθμό σε χρόνο μηδέν, χαρίζοντας στους συμπαίκτες του δύναμη και αυτοπεποίθηση. Δύσκολο να σταματήσεις τους Αργεντινούς, πολύ δύσκολο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ