Διαμαρτυρίες για την ομιλία Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Κοτς

Διαμαρτυρίες για την ομιλία Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Κοτς

Ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κοτς στην Κωνσταντινούπολη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, του οποίου αναγορεύθηκε και επίτιμος διδάκτορας, αλλά τελικά η ομιλία του ερέθισε και τους Ερντογανικούς, και τους εθνικιστές, και, κυρίως, τους τούρκους κομμουνιστές!

Το μήνυμα που έστειλε στους φοιτητές («μην υποκύπτετε») ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών στο πάρκο Γκεζί, στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, για την οποία μάλιστα ακόμη κρατείται στις φυλακές ο ακτιβιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων Οσμάν Καβάλα. Και οι ερντογανικοί δημοσιογράφοι σχολίασαν αρνητικά την αναφορά αυτή, θεωρώντας ότι έκρυβε κάποιο πολιτικό μήνυμα εναντίον του Ερντογάν.

Άλλοι ακραίοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκαν, έχει εκφράσει αντιτουρκικές θέσεις στην Ευρώπη, προσκλήθηκε στο πανεπιστήμιο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Όμως, η πιο οργισμένη αντίδραση ήρθε από τους τούρκους κομμουνιστές, που δήλωσαν ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε όσους υποκύπτουν στον ιμπεριαλισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιβάλλουν λιτότητα στους έλληνες εργαζομένους να είναι αριστεροί ή να παριστάνουν τους αριστερούς στη χώρα μας».

Και δεν πρέπει να παραβλέπουμε φυσικά ότι ο Όμιλος Κοτς συμμετείχε στη συμπαραγωγή εξοπλισμών, οι οποίοι φυσικά στρέφονται και εναντίον της χώρας μας…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ