ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιοφάνεια και ζεστός καιρός στην χώρα – θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα ως το Σάββατο

ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιοφάνεια και ζεστός καιρός στην χώρα – θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα ως το Σάββατο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

ΠΕΜΠΤΗ: Ηλιοφάνεια και ζεστός καιρός στην χώρα. Τις θερμές ώρες αναμένεται αστάθεια σε ορεινά κυρίως τμήματα, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και του βορειοανατολικού Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει μέχρι τους 37 με 38 και τοπικά μέχρι τους 41 βαθμούς σε ευαίσθητες κλειστές περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι, στο Ιόνιο στα 3-4 και τοπικά βόρειο Ιόνιο έως 5bf και στο Αιγαίο εξακολουθούν να είναι ενισχυμένοι στα 5-6bf και στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές εξακολουθεί το μελτέμι στα 4-5bf με σταδιακή εξασθένηση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καλοκαιρινός καιρός με το θερμόμετρο να φτάνει στα ίδια υψηλά επίπεδα. Τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας τοπικά στα ορεινά της χώρας όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες μέχρι και νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι στα Πελάγη βόρειοι, στα 3-4bf στο Ιόνιο και στα ανατολικά προσήνεμα 3-4 και τοπικά 5bf και Αιγαίο τοπικά έως 6bf.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Ζεστός καλοκαιρινός καιρός στην χώρα, με θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 40 και τοπικά μέχρι 42 βαθμούς σε ευαίσθητες κλειστές περιοχές. Συνεχίζεται η απουσία των βροχών στην χώρα. Αστάθεια μικρής διάρκειας έχουν υποψηφιότητα μέχρι και νωρίς το απόγευμα ορεινά μόνο τμήματα της χώρας τοπικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί στα 3-4bf και σε περιοχές της ανατολικής προσήνεμης χώρας θα εξασθενήσουν και θα φτάσουν τα 3-4bf, με βόρειους ανέμους να περιορίζονται στο Αιγαίο φτάνοντας τα 5 και τοπικά κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως 6bf.

Η θερμοκρασία σε παράκτιες περιοχές και νησιωτικά λόγω της θαλάσσιας αύρας θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά. Οι ελάχιστες τιμές των θερμοκρασιών προβλέπονται να είναι υψηλές και να αγγίζουν τους 26 με 28 βαθμούς.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ