Αλ. Χαρίτσης: Η υπέρμετρη ενίσχυση της Ουκρανίας είναι επιζήμια για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας – Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποκλείονται από το δικαίωμα στις διακοπές

Αλ. Χαρίτσης: Η υπέρμετρη ενίσχυση της Ουκρανίας είναι επιζήμια για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας – Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποκλείονται από το δικαίωμα στις διακοπές

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Τουρισμού.

Υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «ομολόγησε αυτό για το οποίο τον κατηγορούσαμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες, ότι αυτή η υπέρμετρη λογική της ενίσχυσης με κάθε μέσο της Ουκρανίας αποβαίνει εις βάρος της αμυντικής θωράκισης της χώρας μας», ενώ σχολίασε ότι προηγουμένως στην τοποθέτησή του, ο Μάκης Βορίδης προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. «Εδώ έχουμε οδηγηθεί, ακριβώς επειδή η χώρα μας έχει μπει στην προμετωπίδα του πολέμου. Έχει γίνει μεγαλύτερο γεράκι του πολέμου από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους στην πολεμική σύρραξη. Εδώ μας έχει οδηγήσει μια λογική κούρσας υπερεξοπλισμών», τόνισε.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως “την ίδια στιγμή που ακούμε για ρεκόρ στον τουρισμό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποκλείονται από το δικαίωμα στις διακοπές και την ξεκούραση. Μια ιστορική κατάκτηση της Μεταπολίτευσης, χάνεται σαν χαλί που τραβιέται κάτω από τα πόδια των Ελλήνων πολιτών από μια κυβέρνηση η οποία σφυρίζει αδιάφορα”.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Την ίδια στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του μιλούν για ανάπτυξη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας, 1 στους 2 πολίτες αυτής της χώρας δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πάνε φέτος διακοπές. 4 στους 10 λένε ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες πάνω από το 50%.
Το ελληνικό καλοκαίρι δεν αφορά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Την ίδια στιγμή που ακούμε για ρεκόρ στον τουρισμό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποκλείονται από το δικαίωμα στις διακοπές και την ξεκούραση. Μια ιστορική κατάκτηση της Μεταπολίτευσης, χάνεται σαν χαλί που τραβιέται κάτω από τα πόδια των Ελλήνων πολιτών από μια κυβέρνηση η οποία σφυρίζει αδιάφορα.
Νέοι άνθρωποι, φοιτητές ή εργαζόμενοι, δηλώνουν ότι πάνε σε τουριστικούς προορισμούς για να δουλέψουν σεζόν, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν και αυτοί μια βουτιά στη θάλασσα αυτό το καλοκαίρι, γιατί διακοπές δεν μπορούν να πάνε.
Και μάλιστα, εργαζόμενοι σε συνθήκες τραγικές, με ωράρια εξαντλητικά, με διαμονή σε άθλια δωμάτια, χωρίς ρεπό.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι τιθασεύει τον πληθωρισμό, οι τιμές των ακινήτων δέχονται ένα τεράστιο αυξητικό σοκ.
Ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδας εκπέμπει σήμα κινδύνου. Η συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές των ακινήτων αφορά τις αγοραπωλησίες επηρεάζει όμως εμμέσως τελικά και τα ενοίκια.
Και για αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο το κόστος στέγασης στη χώρα μας να είναι διπλάσιο από την επόμενη χώρα σε όλη την Ευρώπη που έχει αντίστοιχο κόστος στέγης.
Είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη των 27 στο κόστος στέγης.
Προτείνουμε την απαγόρευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων από νομικά πρόσωπα, τον περιορισμό των ακινήτων που μπορεί κάθε φυσικό πρόσωπο να εκμισθώσει μέσα από αυτή τη διαδικασία και την κάθετη απαγόρευση της έκδοσης Golden Visa με την αγορά ακινήτου στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση έχει κάνει μια πάρα πολύ σαφή επιλογή.
Η επιλογή της είναι να στηρίξει την υποτιθέμενη ανάπτυξη σε μια νέα φούσκα του real estate.
Αυτή είναι η αναπτυξιακή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αυτή είναι η πολιτική της νεκρανάστασης ενός μοντέλου ανάπτυξης που πριν από 15 χρόνια μας έφερε στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας.



Σχολιάστε εδώ