Τι ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τι θα καταγγείλουν στην ευρωπαϊκή αρχή

Τι ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τι θα καταγγείλουν στην ευρωπαϊκή αρχή

Τα οικονομικά της ΝΔ, και συγκεκριμένα η αμοιβή του περιβόητου επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ, καθώς και τα χρήματα που δαπάνησε η ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο, είναι στο επίκεντρο έρευνας του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Τον τελευταίο μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, η ΝΔ δαπάνησε για διαφήμιση πάνω από 300.000 ευρώ μόνο στις πλατφόρμες της Google (YouTube) και της Meta (Facebook, Instagram), ποσά που υπερβαίνουν εκείνα που ξόδεψαν όλα τα γερμανικά κόμματα για να απευθυνθούν σε έναν πληθυσμό δεκαπλάσιο του ελληνικού και τη φέρνουν στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι από τη σύγκριση των οικονομικών στοιχείων της ΝΔ, που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα, προκύπτει μερίδιο ιδιωτικής χρηματοδότησης της ΝΔ που δεν έχει καθόλου στοιχεία προέλευσης, ύψους 2.465.995 ευρώ για τα έτη 2019 – 2021 και αδιευκρίνιστου ύψους για τα έτη 2022, 2023 και 2024, με τα δύο τελευταία να είναι έτη εκλογών.

Πέρα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προωθηθεί μία καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έγκλημα, απευθύνοντας διάφορα ερωτήματα.

Ένα εκ των ερωτημάτων αφορά το αν οι δαπάνες αμοιβής των υπηρεσιών που παρείχε ο σύμβουλος επικοινωνίας κ. Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ στη ΝΔ πραγματοποιήθηκαν μέσω του ενός έως και τριών λογαριασμών του κόμματος που τηρούνται αποκλειστικά σε ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 3 του ΠΔ 15/2022, έτσι ώστε να πιστοποιείται εμφανώς η πηγή χρηματοδότησης και το ύψος της.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ