Ισπανία 2-1 Γαλλία: Η La Roja αντεπιτίθεται για να φτάσει στον τελικό

Ισπανία 2-1 Γαλλία: Η La Roja αντεπιτίθεται για να φτάσει στον τελικό

Η Ισπανία με ανατροπή κέρδισε τη Γαλλία και έκλεισε τη θέση της στον τελικό του EURO 2024.

Αυτός ο αγώνας “βαρέων βαρών” έφερε αντιμέτωπους τους καλύτερους σκόρερ του τουρνουά με τους πιο χαμηλούς σκόρερ που είχαν απομείνει στη διοργάνωση, οπότε δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η Ισπανία  έφτασε πιο κοντά στο να πάρει προβάδισμα νωρίς. Ο Lamine Yamal – ο νεότερος παίκτης που εμφανίστηκε ποτέ σε ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου EURO ή FIFA – έδωσε μια εξαιρετική μπάλα προς το μακρινό δοκάρι, αλλά ο Fabián Ruiz δεν μπόρεσε να στρίψει την κεφαλιά του εύστοχα.

Απτόητη, η Γαλλία απάντησε με το πρώτο γκολ του αγώνα μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Kylian Mbappé μάζεψε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της περιοχής του πέναλτι πριν σηκώσει μια δελεαστική σέντρα στο κεφάλι του Randal Kolo Muani, ο οποίος έγνεψε στο τέταρτο γκολ του Les Bleus στη διοργάνωση από κοντά. Λίγο περισσότερο από ένα τέταρτο αργότερα, ωστόσο, η Ισπανία όχι μόνο είχε αποκαταστήσει την ισοτιμία αλλά είχε ολοκληρώσει την ανατροπή.

Στο 21′ με το ωραιότερο, ίσως, γκολ του τουρνουά έως τώρα από το φοβερό σουτ του Λαμίν Γιαμάλ. Το νέο μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με το τέρμα που πέτυχε έγραψε Ιστορία.

Έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε ηλικία 16 ετών και 323 ημερών και παράλληλα ο μικρότερος που ξεκίνησε σε ημιτελικό Euro και Μουντιάλ προσπερνώντας τον Πελέ, ο οποίος ήταν στο αρχικό σχήμα της Βραζιλίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 1958 με τη Γαλλία, σε ηλικία 17 ετών και 244 ημερών).

Στο 25′, ο Ντάνι Όλμο αφού «άδειασε» τον Τσουαμενί με δυνατό σουτ νίκησε τον Μενιάν, με τη βοήθεια και της τύχης, καθώς παρενεβλήθη στην πορεία της μπάλας ο Κουντέ.

Φωτο: UEFA/X


Σχολιάστε εδώ