Ρένα Δούρου: Φοβίζει την κυβέρνηση η από τα κάτω διαδικασία ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων

Ρένα Δούρου: Φοβίζει την κυβέρνηση η από τα κάτω διαδικασία ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων

Η Ρένα Δούρου στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90.1

“Η σιωπή της κυβέρνησης για τις γαλλικές εκλογές που ήταν πρώτη είδηση στον διεθνή τύπο, λέει πολλά. Και δείχνει ότι την φοβίζει μια από τα κάτω διαδικασία ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων”, είπε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90.1 και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μετά από έναν πολύ δύσκολο χρόνο εσωκομματικών αναταράξεων, χρειάζεται να σπάσουμε την οφαλοσκοπηση και να έχουμε σοβαρότητα. Πρέπει να αναστοχαστούμε για αυτόν τον χρόνο που πέρασε γιατί αλλιώς όλα αυτά θα τα βρίσκουμε μπροστά μας.

Η συγκρουσιακή εικόνα έρχεται σε αντίθεση με τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην κοινωνία. Σκεφθείτε για παράδειγμα αν όσοι μας ακούν και αντιμετωπίζουν την 6ήμερη εργασία, νοιώθουν ότι τους ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Οδικός Χάρτης για την πολιτική και όχι την παραπολιτική

Έχουμε μπροστά μας ένα παρά πολύ κρίσιμο συνέδριο και οι κάθε καταστατικές αλλαγές αποτελούν πολιτικές αλλαγές. Ο σύντροφος πρόεδρος ως όφειλε έκανε ορισμένες προτάσεις. Πέρα όμως από αυτές έχουμε έναν Οδικό Χάρτη με 6 παρεμβάσεις που αφορούν την πολιτική και όχι την παραπολιτική. 

Δεν χρειαζόμαστε ούτε “κασελίστας” ούτε “αντικασελίστας αλλά ανθρώπους που έμπρακτα έχουν αποδείξει ότι η ιστορία της αριστερής δημοκρατικής παράταξης αφορά τη στράτευση σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα. 

Ακούω να παρερμηνεύεται ο Αλ. Τσίπρας με τις παρεμβάσεις του. Το περίεργο θα ήταν ένας πρώην πρωθυπουργός και ειδικά μετά την ίδρυση του ινστιτούτου του να μην σχολίαζε το κορυφαίο αυτό γεγονός για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε το αυτονόητο, ότι οι εξελίξεις στην Γαλλική Αριστερά έχουν να μας πουν πράγματα και βέβαια δεν μιλάμε για copy-paste καταστάσεις. 

Έχουμε χειραφετημένα μέλη που μπορούν να ορίσουν ποιοι λειτουργούν με όρους προσωπικής στοχοθεσίας και ποιοι με όρους συλλογικότητας. Η συλλογικότητα χρειάζεται για καλύτερη αποδοτικότητα στη στοχοθεσία που τίθεται.

Η κυβέρνηση απέρριψε τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για τη διαφάνεια των οικονομικών κομμάτων και πολιτικών προσώπων

Η συζήτηση για μαύρα χρήματα ήταν εξοργιστική όσα εικοσιτετράωρα κράτησε. Ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ ανήκουμε στα πρόσωπα που έχουν υποστεί χαρακτηριστικές δολοφονίες χαρακτήρα. Ωστόσο ακόμη και όσοι επιχείρησαν την ηθική μας απαξίωση δεν τόλμησαν ποτέ να πουν κάτι σε βάρος μας, σε βάρος του  Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού ή για εμένα ως Περιφερειάρχη Αττικής που διαχειρίστηκα 2 δις υλοποιημένο έργο. 

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταθέσαμε στη Βουλή τροπολογία για την διαφάνεια των οικονομικών των πολιτικών προσώπων και κομμάτων και η κυβέρνηση δεν την έκανε αποδεκτή. 

Ο Πρόεδρος Κασσελάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πάρει την ηθική σκυτάλη του μοναδικού κόμματος που δεν χρωστά στο τραπεζικό σύστημα και φθάσαμε σε αυτή τη συζήτηση για μαύρα χρήματα που αναστάτωσε τα μέλη μας. Ωστόσο πρέπει να θυμίσουμε ότι είμαστε το μοναδικό κόμμα που δε χρωστά στο τραπεζικό σύστημα, σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία των 500 και πλέον εκατομμυρίων που μάταια προσπαθεί να πείσει ότι “είμαστε όλοι ίδιοι”.


Σχολιάστε εδώ