Νέο καθεστώς για τα βραχιολάκια

Νέο καθεστώς για τα βραχιολάκια

[Ανάλεκτα…]

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αυστηροποίησε τις ποινές για την ενδοοικογενειακή βία. Επισήμανε ότι είναι μόνιμη η προσπάθεια για προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και με τα νέα μέτρα ενισχύεται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ακόμη, προβλέπεται η ηλεκτρονική παρακολούθηση με βραχιολάκι για όσους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης λόγω ενδοοικογενειακής βίας, ενώ κανόνας θα είναι πλέον η επιβολή προσωρινής κράτησης στα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια επιτήρησης χρεώνονταν στους κατόχους τους προς 450 ευρώ τον μήνα. Τώρα, όμως, η τιμή του βραχιολιού έπεσε και κατέβηκε στα 150 ευρώ τον μήνα. Με τα νέα μέτρα ενδοοικογενειακής βίας και με τη μείωση της τιμής του ηλεκτρονικού βραχιολιού, θα προκηρυχθεί στο μέλλον διαγωνισμός για την προμήθεια και άλλων βραχιολιών.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, όμως, που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα χρησιμοποιηθούν και άλλες τεχνολογίες για την ηλεκτρονική επιτήρηση και ταυτόχρονα θα μειωθεί το γραφειοκρατικό κόστος της χορήγησης του μέσου της ηλεκτρονικής επιτήρησης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ