Μεγάλη δυσφορία στον χώρο της δικαιοσύνης

Μεγάλη δυσφορία στον χώρο της δικαιοσύνης

[Ανάλεκτα…]

Μεγάλη είναι η γκρίνια που επικρατεί στον χώρο της δικαιοσύνης. Αυτό φάνηκε περίτρανα στις πρόσφατες κρίσεις των δικαστών και των εισαγγελέων, όπου έγινε κυριολεκτικά σφαγή.

Μεγάλος αριθμός δικαστικών λειτουργών, που παρελήφθησαν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στις κρίσεις που προηγήθηκαν, είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου ακούστηκαν αντιρρήσεις από ανώτατους δικαστές.

Περισσότεροι από 35 δικαστές και εισαγγελείς προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας να επανεξεταστεί η κρίση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, στο οποίο προέδρευε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, ενώ μετείχε και η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν, εκτός από την πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχεδόν όλοι οι αντιπρόεδροι και οι αρεοπαγίτες, όπως και πολλοί από τους δεκαοχτώ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Εξετάστηκαν συνολικά 35 προσφυγές, εκ των οποίων 16 στις δύο πρώτες συνεδριάσεις και 19 στην τρίτη. Δεκτό έγινε περίπου το 1/3 των προσφυγών, ενώ σχεδόν όλες αφορούσαν καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των δικογραφιών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ανεξαρτήτως των όποιων ιδεολογικοπολιτικών προσανατολισμών, υπάρχει μια έντονη δυσαρέσκεια κυρίως για τις επικοινωνιακού τύπου κινήσεις της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Πολλοί θεωρούν ότι η ηγεσία της δικαιοσύνης προσπαθεί να μη δημιουργεί προβλήματα στις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ