ΚΑΙΡΟΣ: Πάμε πάλι για… 40άρια το Σαββατοκύριακο

ΚΑΙΡΟΣ: Πάμε πάλι για… 40άρια το Σαββατοκύριακο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

ΚΥΡΙΑΚΗ: Αίθριος θα είναι ο καιρός στη χώρα, με το θερμόμετρο να παρουσιάζει μικρή περαιτέρω άνοδο και να φτάνει στα ηπειρωτικά, ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα, στους 34 – 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και θα αγγίξουν στο Ιόνιο τα 4 – 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι στα 5 – 6 και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο στα 7 Μποφόρ. Οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 5 – 6 Μποφόρ στην Εύβοια (στη Νότια Εύβοια έως 7 Μποφόρ τοπικά), 5 Μποφόρ στην Αττική (τοπικά στην Ανατολική Αττική έως 6 Μποφόρ) και τοπικά έως 5 Μποφόρ στη Θράκη και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Η επιστροφή των μελτεμιών, που θα είναι αρκετά ενισχυμένα στο Αιγαίο, θα αυξήσει αρκετά τον κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιάς.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Καλοκαιρινός καιρός, με μικρή περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου, ο οποίος θα φτάσει στους 36 – 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Απουσία φαινομένων, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης αστάθειας τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ίδιες διευθύνσεις και θα έχουν έ­νταση ανάλογη με της Κυριακής.

ΤΡΙΤΗ: Συνεχίζεται ο καλοκαιρινός καιρός, με θερμοκρασίες στους 36 – 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Μικρή πιθανότητα για αστάθεια, μικρής διάρκειας, τις θερμές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Μελτέμι έως 5 Μποφόρ σε Ανατολική Πελοπόννησο και Αττική (τοπικά έως 6 Μποφόρ ριπές), έως 5 – 6 Μποφόρ στην Εύβοια, έως 5 Μποφόρ στη Θράκη και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 Μποφόρ, με τη θερμοκρασία στις περιοχές αυτές να είναι πιο χαμηλή λόγω των μελτεμιών.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα. Μέχρι τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις ορεινές / ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου θα εκδηλωθεί αστάθεια, ο καιρός όμως θα αρχίζει να βελτιώνεται από το απόγευμα.
Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 37 – 38 βαθμούς και πολύ τοπικά, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, στους 40 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και θα φτάσουν στα 4 – 5 Μποφόρ στο Ιόνιο, στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ.

Από την Πέμπτη και μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι θερμοκρασίες θα εξακολουθήσουν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στους 36 – 38 και πολύ τοπικά, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, στους 40 βαθμούς. Ο καιρός γενικά θα είναι καλός, με πιθανότητα για καλοκαιρινή αστάθεια (φαινόμενα άνευ σημασίας κυρίως τις θερμές ώρες) στα κε­ντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με έμφαση στις ορεινές / ημιορεινές περιοχές. Μικρή ανάσα δροσιάς για το Αιγαίο, λόγω των ήπιων μελτεμιών, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο:Miroslav Sárkozy από το Pixabay


Σχολιάστε εδώ