Μέρες Αλεξάνδρειας

Μέρες Αλεξάνδρειας

Ιστορίες εμπορίου, πολιτικής, έρωτα και κατασκοπείας. Κάθε άνθρωπος της διασποράς έχει την ιστορία του, την οποία είναι πάντα πρόθυμος να διηγηθεί, παραλείποντας ωστόσο συχνά ένα μικρό μυστικό.

 
Συγγραφέας
Δημήτρης Στεφανάκης


Οι μέρες στην Αλεξάνδρεια διαδέχονται η μία την άλλη, κρατώντας το άρωμα μιας ολόκληρης εποχής. Μικρά και μεγάλα επεισόδια εμπορίου, πολέμου, έρωτα και κατασκοπείας εκτυλίσσονται σε μια πόλη που θυμίζει πολύγλωσσο πανηγύρι. Πρόσωπα όπως ο καπνοβιομήχανος Αντώνης Χάραμης, ο Λιβανέζος Ελιάς Χούρι και η Γαλλοελβετίδα Υβέτ Σαντόν γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας πενήντα χρόνων από το προανάκρουσμα ενός παγκοσμίου πολέμου μέχρι τις εθνικοποιήσεις του Νάσερ.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

Ένα μυθιστόρημα μυθικό.
—Le Monde

Ο Στεφανάκης αφιερώνει στην Αλεξάνδρεια, αυτή την πόλη-φάρο, ένα υπέροχο μυθιστόρημα, που έχει τη μορφή ερωτικής διακήρυξης.
—L’ Humanit

Μυθιστόρημα δεξιοτεχνικό και ευφυές, οι Μέρες Αλεξάνδρειας μας αιχμαλωτίζουν από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.
—Journal du Dimanche

Μέρες Αλεξάνδρειας – ο καλύτερος λογοτεχνικός προορισμός των ημερών μας.
—Madame Figaro

Μυθιστορηματική τοιχογραφία που δεν την αφήνεις από τα χέρια σου, το απολαυστικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη είναι αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία.
—Livres Hebdo

Ένα αριστοτεχνικό πορτρέτο της Αλεξάνδρειας.
—La Pasion Griega


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2000 με το μυθιστόρημά του Φρούτα εποχής και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα οκτώ μυθιστορήματά του. Το μυθιστόρημά του Μέρες Αλεξάνδρειας (2007) μεταφράστηκε στα γαλλικά, τιμήθηκε με το Prix Mediterranee Etranger 2011 και στη συνέχεια μεταφράστηκε στα ισπανικά και στα αραβικά. Ο Δημήτρης Στεφανάκης έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση και το 2011 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Europeen. Το 2014 αναγορεύτηκε από το γαλλικό κράτος Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών για την προσφορά του στον λογοτεχνικό χώρο και τη συμβολή του στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και τον κόσμο.

Δείτε άλλα βιβλία του συγγραφέα στην εκδοτική


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία


Σχολιάστε εδώ