ΚΑΙΡΟΣ: Ατμοσφαιρική διαταραχή εξπρές απο σήμερα Πέμπτη

ΚΑΙΡΟΣ: Ατμοσφαιρική διαταραχή εξπρές απο σήμερα Πέμπτη


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

Ατμοσφαιρική διαταραχή εξπρές θα επηρεάσει απο σήμερα Πέμπτη (4/7) αρχικά τις πρωινές ώρες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως της Χαλκιδικής, Σποράδες, πιο τοπικά σε Θεσσαλία, ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο, κεντρική και βόρεια Εύβοια, ανατολική Στερεά.

Μέχρι και το μεσημέρι θα αυξηθεί περεταίρω η αστάθεια και θα επηρεάσει επιπλέον περιοχές με πιο εκτεταμένα φαινόμενα την Πελοπόννησο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη και μέχρι αργά το απόγευμα θα αρχίζουν να εξασθενούν σημαντικά. Τοπικές μπόρες στο Ιόνιο και στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα έχουν επικίνδυνο χαρακτήρα κατά τόπους , διότι θα συγκρουστούν οι θερμές αέριες μάζες με τις δροσερές και θα προκαλέσουν ασταθή καιρό στην χώρα με τοπικές χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς με τα πιο έντονα φαινόμενα να εστιάζουν τα ανατολικά ηπειρωτικά δηλαδή περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα. Στην Αττική θα αρχίζουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές πριν το μεσημέρι και μέχρι και το μεσημέρι θα ενταθούν οι καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3-5bf και στο Αιγαίο αρχικά νότιοι κυρίως και θα στραφούν σε βόρειους τις θερμές ώρες και νότιο Αιγαίο δυτικό ρεύμα 4-6bf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Όμως κυρίως σε ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος, Αττική, Μαγνησία, Χαλκιδική, Σποράδες, βορειοανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές πρόσκαιρες βροχές μέχρι και το μεσημέρι με τον καιρό από το απόγευμα να αρχίζει να βελτιώνεται σημαντικά. Στην υπόλοιπη χώρα στα ορεινά κυρίως υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σύντομες μπόρες τις θερμές ώρες. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο εξαιτίας με τα μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας  φτάνοντας στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή γύρω στους 32 με 33 βαθμούς. Οι άνεμοι βοριάδες φτάνοντας τα 3-5bf και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν λίγο έως τοπικά 6bf.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Καλές καιρικές συνθήκες με απουσία φαινομένων. Ο καλοκαιρινός καιρός επιστρέφει με άνοδο της θερμοκρασίας γύρω στους 33 με 35 βαθμούς τοπικά. Οι άνεμοι βοριάδες στα 3-5bf στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Επίσης μελτέμια στα 5 με 6bf ριπές θα έχει η Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Θράκη, ανατολική Πελοπόννησο αυξάνοντας και πάλι το κίνδυνο πυρκαγιάς ιδιαίτερα για περιοχές και νησιωτικά που βρέχονται από το Αιγαίο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο:Miroslav Sárkozy από το Pixabay


Σχολιάστε εδώ