Η UEFA ερευνά τον Ντεμιράλ για τους πανηγυρισμούς με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»

Η UEFA ερευνά τον Ντεμιράλ για τους πανηγυρισμούς με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, καθώς πανηγύρισε το ένα γκολ στο Euro 2024 επιδεικνύοντας με το χέρι το σήμα που σχετίζεται με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων».

Ο Ντεμιράλ σημείωσε και τα δύο γκολ την Τρίτη σε μια νίκη 2-1 επί της Αυστρίας για να κερδίσει μια θέση στα προημιτελικά. Στο δεύτερο γκολ, φάνηκε να κάνει ένα σημάδι με κάθε χέρι που σχετίζεται με την τουρκική υπερεθνικιστική οργάνωση Ulku Ocaklari, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως Γκρίζοι Λύκοι.

Η UEFA επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι διόρισε επιθεωρητή για να ερευνήσει τον Ντεμιράλ. Δεν περιέγραψε πότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Το επόμενο παιχνίδι της Τουρκίας είναι με την Ολλανδία στο Βερολίνο το Σάββατο.

Ο Ντεμιράλ ήταν προηγουμένως ένας από τους 16 παίκτες της Τουρκίας που είχαν επιπλήξει το 2019 για χαιρετισμούς στρατιωτικού τύπου σε αγώνες σε μια εποχή που η χώρα διεξήγαγε στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

Οι Γκρίζοι Λύκοι ιδρύθηκαν ως η πτέρυγα νεολαίας του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος ή MHP, το οποίο αυτή τη στιγμή συμμαχεί με το κυβερνών κόμμα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Φωτο: Turkey’s Merih Demiral, right, celebrates after scoring his side second goal during a round of sixteen match between Austria and Turkey at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Tuesday, July 2, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)


Σχολιάστε εδώ