Υποστολή σημαίας – Αναιμική αντίδραση στις κλιμακούμενες απειλές της Τουρκίας

Υποστολή σημαίας – Αναιμική αντίδραση στις κλιμακούμενες απειλές της Τουρκίας

ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΤΑΤΡΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

–Χωρίς ουσιαστική απάντηση οι προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας
–Η Αλβανία αγνοεί (περιφρονεί) τα… μηνύματα της Αθήνας

Η στρατηγική κατευνασμού, στα όρια του εκούσιου «ευνουχισμού», που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υπόσταση της χώρας και την εθνική κυριαρχία. Αντιδρά σπασμωδικά και υποτονικά στις απειλές και στις προκλήσεις των γειτόνων και, αντί να απαντά στον ίδιο τόνο, προσφεύγει στα ευρωπαϊκά όργανα, επιζητώντας (εκλιπαρώντας) την παρέμβαση και τη στήριξή τους.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να υποστηρίζει πλαγίως ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, αλλά κινδυνεύει –αν δεν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση– να καταντήσει η… χλεύη των Βαλκανίων!

Ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί με νύχια και με δόντια να υπερασπιστεί τη στρατηγική των «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο, η Τουρκία έχει επιστρέψει… δυναμικά στο πεδίο των προκλήσεων και των απειλών.

Επανέφερε τα περί «Γαλάζιας Πατρίδας», αμφισβητώντας την εθνική μας κυριαρχία στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, ανακοινώνει NAVTEXs και δεσμεύει περιοχές νότια της Ρόδου και ανατολικά της Κρήτης. Ταυτόχρονα, εκτοξεύει τις γνωστές αιτιάσεις σε βάρος της Κύπρου.

Ποια είναι η… συνήθης αντίδραση της κυβέρνησης σε όλα αυτά; Εκδίδει μίζερες ανακοινώσεις, με τις οποίες αποδοκιμάζει την πρακτική της Άγκυρας και χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» (!) τις απειλές της σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας. Υποθέτω ότι μετά από κάθε τέτοια ανακοίνωση ο Τ. Ερντογάν θα… χάνει τον ύπνο του από τον φόβο και θα βλέπει εφιάλτες.

Όσοι ευελπιστούν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αποφασίσει κάποια στιγμή να σκληρύνει τη στάση του μάλλον ματαιοπονούν.

Η ελληνοτουρκική «συμμαχία» στον ΟΑΣΕ ξεπλένει την Άγκυρα και παγιδεύει τη Λευκωσία

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μην ανοίξουν νέα μέτωπα. Αυτό σημαίνει χαμηλοί τόνοι και ανοχή στις έξωθεν προκλήσεις.

Το… φοβικό σύνδρομο που διακατέχει την κυβέρνηση είναι εμφανές και στον τρόπο που αντιδρά στις προκλήσεις των Σκοπίων. Η νέα ηγεσία του κρατιδίου όχι μόνο αρνείται να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δείχνει να περιφρονεί τις δεσμεύσεις που αυτή περιλαμβάνει. Χρησιμοποιεί την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και δηλώνει ότι αυτό είναι στη διακριτική της ευχέρεια, ανεξάρτητα από τη Συμφωνία.

Πώς αντιδρά η Αθήνα; Σπεύδει στις Βρυξέλλες και, διά του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη, «κλαίγεται» στους Ευρωπαίους. Λέει και κάτι υπονοούμενα για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εξαντλώντας την… αυστηρότητά του, τους προειδοποίησε «να πάψουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»!
Οι φήμες ότι μετά τη δήλωση αυτή ο πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου, έντρομος, έσπευσε να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο ελέγχονται ως ανακριβείς.

Στα όρια της… βαθιάς περιφρόνησης κινείται η στάση των Τιράνων έναντι της χώρας μας, γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην υπόθεση του Φρ. Μπελέρη. Παρά τις πιέσεις (;) της ελληνικής κυβέρνησης, το αλβανικό δικαστήριο, κατ’ εντολήν του Έντι Ράμα, καταδίκασε σε φυλάκιση τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Έγραψε, δηλαδή, στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συστάσεις και τις προειδοποιήσεις της Αθήνας. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο Φρ. Μπελέρης εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, πλην όμως συνεχίζει να παραμένει στη φυλακή.

Σκληραίνοντας έτι περαιτέρω τη στάση του, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε… την ελπίδα ότι θα επιτραπεί στον κ. Μπελέρη να ορκιστεί ευρωβουλευτής και να αναλάβει τα καθήκοντά του στις Βρυξέλλες. Διαφορετικά, προειδοποίησε, θα δυσχεράνει ο ευρωπαϊκός δρόμος της Αλβανίας. Τρόμος στα Τίρανα!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί τα Σκόπια…



Σχολιάστε εδώ